GENEL - 11 Ocak 2018 Perşembe 09:04

Bakkallar, marketlerden şikayetçi

A
A
A
Bakkallar, marketlerden şikayetçi

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Olağan .

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Olağan .Genel Kurul Toplantısı’nda bir araya gelen bakkallar, marketler nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını dile getirirken, başkan Mustafa Alparslan, yeniden seçilerek üyelerinin güvenini tazeledi.


Edremit Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, olağan genel kurul toplantısını, 290 üyenin katılımıyla Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 680 üyeli odanın, 4 yılda bir yapılan genel kurul toplantısı, mevlit okunmasının ardından başladı. Oluşturulan divan heyeti nezaretinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlanan kongrede, gündem maddeleri okunarak karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesi olan başkan ve yönetim kurulu seçiminde mevcut başkan Mustafa Alparslan ve Zeynel Abidin Filiz’in listeleri yarıştı. Katılımcı 290 üyeden 219 oy alan Alparslan ve yönetim kurulu, yeniden başkanlığa seçilirken, Filiz de 71 oy aldı.


Toplantıda konuşan Zeynel Abidin Filiz, bakkal esnaflarının bir çoğunun büyük marketler karşısında direnemeyerek iş yerlerini kapattığını ifade ederek, esnafların sıkıntılı olduğunu ifade etti. Oda başkanı Mustafa Alparslan da, serbest rekabet piyasası gereği konuyla ilgili hukuki bir yaptırım haklarının olmadığını ifade etti. Katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunulan genel kurul toplantısının ardından, açıklamada bulunan ve aynı zamanda Edremit Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin de yönetim kurulu başkanlığını yürüten Alparslan, “Oda başkanlığı seçimleri çok iyi geçti. Üyelerimizin çoğunluğu katıldı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bizler de onları yalnız bırakmayacağız ve yüzlerini kara çıkartmayacağız. Bütün üyelerimi sevgi ve saygıyla kucaklıyor, genel kurulumuzda yanımızda olan diğer meslek odalarının başkanlarına da teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir