EKONOMİ - 13 Ocak 2018 Cumartesi 16:15

Balıkesir Büyükşehir’de ihtiyaç fazlası araçlar kiralanmayacak

A
A
A
Balıkesir Büyükşehir’de ihtiyaç fazlası araçlar kiralanmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerindeki ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen 100 adet araç 2018 yılı için kiralanmama kararı alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerindeki ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen 100 adet araç 2018 yılı için kiralanmama kararı alındı. Bu sayede Belediye bünyesinde tahmini 8 milyon TL’lik ek kaynak oluşturulmuş olacak.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde 2018 yılının başlamasıyla birlikte araç kiralamalarında indirime gidilerek, yaratılacak kaynak kırsal mahallelere asfalt olarak aktarılacak. Belediye bünyesinde ve bağlı şirketlerde kullanılan ve kiralama sistemi ile temin edilen araçların sayısı 2018 yılı itibariyle düşürülüyor. 18’i BASKİ, 14’ü BALPARK ve BAGYAŞ, 68 tanesi ise Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmak üzere toplamda 100 aracın kiralanmasında vazgeçilirken, kiralama bedeli, yakıt tüketimi ve şoför giderleri olmak üzere toplamda 2017 yılı verilerine göre 7 milyon 200 bin TL’lik tasarruf sağlanmış olacak. Bir de bu rakamların 2018 yılı artışları göz önünde bulundurulduğunda yaratılacak ek kaynak tutarının 8 milyon TL’yi bulması bekleniyor.



En çok maliyet şoför gideri


Belediye bünyesinde kiralanan araçlarda bir şoförün yaklaşık aylık maliyeti maaş ve sosyal güvenlik masrafları dahil 3 bin TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda yıllık toplam maliyeti 3 milyon 600 bin liraya kadar ulaşıyor. 100 adet araç için ödenecek kiralama maliyeti ise 2 milyon 500 bin TL olarak 2017 yılı kayıtlarına geçmiş bulunuyor. Yine bahse konu 100 adet araç için 2017 yılı yakıt fiyatları göz önünde bulundurulduğunda 1 milyon 108 bin TL’lik tasarruf bekleniyor. İhale ile hizmet satın alma yöntemiyle kiralanan araçların sayısında indirime gidilmesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yapılan belediyecilik hizmetlerinde ihtiyaç fazlası araçların kiralanmasına ve bu yolla Belediye’nin kasasından çıkan kaynakların başka hizmetler için kanalize edileceğini söyledi. Özellikle 2018 yılını asfalt yılı olarak ilan ettiklerini duyuran Başkan Kafaoğlu, “İhtiyaç dışı araçlar için 2018 yılında ödenmesi muhtemel 8 milyon TL’yi kırsal mahallelerimize asfalt olarak götürmek istiyoruz. 2018 yılı sonu itibariyle hiçbir Balıkesirli hemşehrimizin ayağının çamura değmesini istemiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.