YEREL HABERLER - 22 Ekim 2016 Cumartesi 15:28

Balıkesir’de Aşure Etkinliği

A
A
A
Balıkesir’de Aşure Etkinliği

Balıkesir Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından Muharrem ayı sebebiyle düzenlenen Aşure etkinliği Karesi AVM’de gerçekleştirildi.
Balıkesir Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen Aşure etkinliğine Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Balıkesir Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Akay Şahin yaptığı konuşmada " Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın sevgili torunu İmam Hüseyin ve 73 Kerbela şehidinin aziz ruhlarının yüzü suyu hürmetine tutulmuş olan yası matem oruçlarınızın insanlık alemine barış ve huzur vesilesi olması dileklerimle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Aşure çorbamızın kardeşliğimize, barışa, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasını diliyorum. Kerbela katliamında İmam Zeynel Abidi’nin kurtulması ve Ehli Beyt soyunun devam etmesi nedeniyle Allaha şükredilir. Bu nedenle Muharrem matemi aşure geleneği ile sona erer. Aşure şükürdür, sevgidir,eşitliktir" dedi.
Etkinlik Karamanlar Köyü ve Bergama Tahtacı Semah ekiplerinin semah gösterileri ile devam etti. Derneğe katkıda bulunanlara plaket verilmesi sonrası Aşure duası yapıldı. Etkinlik davetlilere etli bulgur pilavı, ayran ve aşure ikramı ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir