YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 08:21

Bandırma'da “Paramı Yönetebiliyorum Konferansı” Düzenlendi

A
A
A
Bandırma'da “Paramı Yönetebiliyorum Konferansı” Düzenlendi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Maliye topluluğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Balıkesir Genç Girişimciler Kurulu ortaklığı “Paramı Yönetebiliyorum” konferansı düzenledi.
TC. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankaların destek verdiği konferansta Ahmet İhsan Demirci para yönetimiyle ilgili öğrencilere sunum yaptı. Harcama yapılmadan önce düşünülmesi gerektiğini belirten Demirci, “Bir harcamadan önce 10 saniye düşünmemiz gerekiyor. Yapacağımız harcama ihtiyaç mı yoksa, istek mi diye kendimize sormalıyız. Böylece ihtiyacımız olmadan alışveriş yapmanın önüne geçebiliriz. Aynı şekilde borçlanırken de ihtiyaç için mi diye düşünmemiz gerekiyor. Zira sağlıklı bir borçlanma yapılabilmesi için borcun gelirimizin yüzde 25’i oranında olması gerekiyor” dedi.
Para yönetimi konusunda öğrencilere taktikler veren Demirci’nin sunumuna öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Konferans çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir