SPOR - 18 Aralık 2017 Pazartesi 12:06

Başkan Ayan, seyircimize teşekkür ederiz

A
A
A
Başkan Ayan, seyircimize teşekkür ederiz

Karesispor, Türkiye Basketbol Ligi’nin 14.

Karesispor, Türkiye Basketbol Ligi’nin 14. haftasında Petkim Spor’u 85-65 yenerek ligdeki 8. galibiyetini elde etti. Başkan Ahmet Ayan Kurtdereli Spor Salonu’nu dolduran Karesispor taraftarına ve takımına teşekkür etti.


Karesispor’da yüzler gülüyor. Bu hafta sonu Petkimspor’u karşısında güzel oyun ile galip gelen Karesispor’un Kulüp Başkanı Ahmet Ayan salonunu dolduran Karesispor taraftarlarına ve takımına teşekkür etti. Ayan, ’’Çok önemli bir galibiyet aldık. Daha da önemlisi bu galibiyet iyi bir oyun ve Balıkesir’in gerçekten yoğun desteği ve ilgisi altında geldi. Bugün bu salonda takımımıza gerçekten müthiş bir destek vardı. Biz Balıkesir’de basketbol çatısı altında herkesi birleştirmek istiyoruz. Karesispor artık şehrin sahiplendiği, bağrına bastığı ’’şehrin takımı’’ oldu. Bugün herkes ailesiyle birlikte genciyle yaşlısıyla buradaydı. İz Koleji ve Atatürk İlk Okulu gibi okullarımız aramızdaydı. Balıkesir Üniversitesi’nden EBİTET grubu bizlere destek olmak için salondaydı. Bu durum bizleri motive ediyor. Bu şehrin insanları için daha fazla çalışıp mücadele etmemiz, galibiyetler alarak onları mutlu etmemiz gerektiğini bizler hissediyoruz. Artık bunun üstüne koyarak gitme zamanı. Kurtdereli Spor Salonu’nda bugünkü gibi dolu tribünler önünde oynamaya devam etmek istiyoruz. Buradan salonu dolduran tüm Balıkesir halkına teşekkür etmek istiyorum. 30 Aralık’ta Düzce maçımıza da bekliyoruz’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.