GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 16:04

Başkan Dürüst güven tazeledi

A
A
A
Başkan Dürüst güven tazeledi

Edremit Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Aykut Dürüst yeniden göreve getirildi.

Edremit Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Aykut Dürüst yeniden göreve getirildi.


504 üyesi bulunan Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası’nın genel kurulu Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye 384 üye iştirak etti. Gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Mevcut yönetim kurulu başkanı Aykut Dürüst ve aday olan Ali Şenol Sözer, küsü konuşmaları yaptı. Sözer, “Ben 10 yıl bu odada başkanlık yaptım. Tekrar görev verirseniz her konuda sizlerin emrinde olacağım. Sizlerden destek istiyorum” dedi.


Aykut Dürüst ise, “4 yıl içerisinde yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber zorluklar içinde görev yaptık. Odamız kendi imkanlarıyla bölgede ilk olarak KOSGEB kursu açtı. Üyelerimize iş imkanı sağladık. Akçay, Edremit, Altınoluk’ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile hijyen kursları düzenledik. Mecburi olan bu belgeyi 700 çalışana ve üyelerimize takdim ettirdik. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile irtibat içinde, kasap üyelerimizin sorunlarına el attık ve çözdük. Ruhsatlarını alana kadar takip ettik. Daha bir çok hizmetimiz oldu. Gece gündüz üyelerimizin meselerini çözmek için uğraştık. Hizmet sınırımız çok geniş olduğu için odamıza hizmet aracı aldık. Bankalarla anlaşma sağlayarak kolay kredi imkanı sunduk. Bunlar bizim çıraklık dönemimize denk geldi ama yaptık. Eğer yeniden görev verirseniz daha iyisini, daha profesyonel biçimde yapacağımızdan emin olun” dedi.


Konuşmaların ardından, oda yönetimi mesleğinde 25 yılını doldurmuş olan üyelerine teşekkür plaketleri verdi.


Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimde 384 üye oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Aday olan Ali Şenol Sözer 107 oy alırken, Aykut Dürüst 275 oy alarak üyelerinin güvenini tazeleyip yeniden başkan seçildi. 4 yıllık yeni bir görev sürecine giren Dürüst, konuşma yaparak üyelerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.