YEREL HABERLER - 02 Temmuz 2015 Perşembe 17:40

Başkan Gençer “Aralıksız Çalışıyoruz”

A
A
A
Başkan Gençer “Aralıksız Çalışıyoruz”

Ayvalık Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Orhan Pekr Sanat Galerisinde 10 ana, 3’te ek olmak üzere 13 gündem maddesi ile gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık etti. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan başkan Gençer, belediye faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Ayvalık’ın ana arteri olan Atatürk Bulvarında Cuma günü asfalt çalışmalarının Laka mevkisinden başlayarak Ayvalık Lisesi önüne kadar olan ilk etabın bayram öncesinde tamamlanmasının planlandığını söyleyen başkan Gençer, “Bu 90 günlük bir proje bu. İlk etap tamamlandıktan sonra Ayvalık’ın Edremit yönünden girişi, Garaj girişi, Kipa önü, o bölgeye yapılacak olan kavşak, arkasından Cunda Adası’nın hem eski hem de yeni yolunu köprüden itibaren sıcak asfalt yapacağız. Şayet BASKİ alt yapı çalışmasını bitirmiş olursa Gönül Yoluna kadar 90 gün içinde asfaltlama yapacağız ve tamamlayacağız” dedi.
Lale Adası’ndaki mesire yerinin kullanım hakkı konusunda da Ak Partili meclis üyelerimiz ve ilçe başkanıyla yaptığımız görüşmeler sayesinde olumlu gelişmeler oldu. Büyükşehir meclisi bu ayın 9’unda bu konuyu görüşecek. Altınova sahilinde 270 metre sahil bandı yapıyoruz. Altınova’da yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Altınova kum adasında bir mavi bayrak aldık. Burasını mavi bayrak standardına getiriyoruz ve orasını da insanların yararlanabileceği Güzel Ayvalık Şirketinin bir işletmesini kuracağız. Altınova2dakş gece pazarımız eski haliyle devam ediyor, Ayvalık’ta Talatpaşa’da bir gece pazarı bu sene de açılacak. Sarımsklı’da da bir gece pazarı oluşturduk. Sarımsaklı sahil yolunu geçmişte olduğu gibi 19.00 ile 01. 00 saatleri arasında araç trafiğine kapatacağız. Cunda Adasında da lokantaların arkasındaki yolu akşamları trafiğe kapatacağız” Diye konuştu.
Meclis, Veterinerlik İşleri Müdürlüğünün kurulması ve Görev ve Çalışma Yönetmeliği, 2015 Mali yılı ek bütçesi talebi, Probay İnşaatın Hakediş alacaklarına istinaden İller Bankasından Kredi talebi Kamyoncular Kooperatifi işgali altındaki yer ile ilgili hukuk komisyonunun görüşü, Çamoba Mahalle Muhtarlığına ait Traktörün devri, Emlak Vergisi değerlerinin tespiti ile ilgili Plan Bütçe Komisyonunun raporu, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.Maddesi Norm Kadro Yönetmeliğinin 11. Maddesine istinaden Dolu Kadro derece Değişikliği, Sakarya İlköğretim okulunun bulunduğu 648 ada 4 parselin 2015/118 Meclis kararının düzeltilerek, tahsisinde süre belirtilmesi, Meclis İmar Komisyonundan gelecek olan konular. İmar dairesi ve diğer birimlerden gelecek olan konuların yer aldığı maddeleri görüşerek oy çokluğu ile karara bağladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir