YEREL HABERLER - 29 Ağustos 2016 Pazartesi 15:00

Başkan Uğur’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

A
A
A
Başkan Uğur’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Başkan Uğur; "1071 Malazgirt ten beri Anadolu yu yurt edinen Türk Milletinin tutsak alınması ve yok edilmek istenmesine karşı bu gün bir ulusun destansı direnişinin zaferle taçlandığı tarihtir.Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının işgal güçlerini , geldikleri gibi gönderdikleri tarihtir 30 Ağustos. Bir milletin sabırla ve derin bir inançla sürdürdüğü özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gündür.Bu zaferle beraber yokluklar ve imkansızlıklar içinde hür yaşama idealine ve iradesine sahip bir milletin başarısı tarih sayfalarındaki yerini almıştır" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ulaşımda, teknolojide, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelere değinen Başkan Uğur, "Türkiye, adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla ve en önemlisi bağımsız ve onurlu duruşu ile muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır" şeklinde konuştu.
Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın bu yıl 94. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir