POLİTİKA - 29 Nisan 2016 Cuma 17:29

CHP Genel Sekreteri Sındır Balıkesir'de

A
A
A
CHP Genel Sekreteri Sındır Balıkesir'de

BALIKESİR (İHA) – CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, il ve ilçe örgütleriyle temaslarda bulunmak üzere Balıkesir’e geldi.
Düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Artık son günlerde bir alışkanlık haline geldi. Maalesef ülkenin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini herkes biliyor. Gerçekten de içinde bulunduğumuz duruma baktığınızda biz CHP olarak ülkemizin temel sorunlarını 5 ana grupta ortaya koyuyoruz. Bunlardan birincisi hukuk sistemi ile ilgili. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, özgürlüğümüz, toplumsal barış artık hangi meseleleri sayarsanız sayın temelinde hukuk düzeni geliyor. Bunlarla birlikte basının özgürlüğü geliyor. Basının özgürce faaliyette bulunması ifade etmek doğru değil. Herkesin doğru, tarafsız haber alma özgürlüğü var. Bunların hepsi bir bütün. Yargı bağımsızlığı bizim olmazsa olmazımız. Anayasanın darbe hukukundan arındırılması gerekiyor. 1. sınıf demokrasi gerekiyor” dedi.
"ÜRETEREK BÜYÜYEN BİR EKONOMİ"
Türkiye’nin kırılgan bir ekonomik yapısı olduğunun altını çizen Sındır, "Son günlerde yaşadığımız komşularla savaş ortamı ekonomik krize neden oldu ve kırılganlığımız arttı. CHP olarak bizim ekonomiye bakışımız üreterek büyüyen, yatırımlarını istihdama yönelik ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimi teşvik eden ve bunun da paralelinde istihdamı teşvik edecek, ülkede refahı, sosyal adaleti, ekonomik adaleti tabana yayacak, yoksulluğu ortanda kaldıracak bir Türkiye’yi arzu eden model öngörümüz var” şeklinde konuştu.
"DOKUNULMAZLIK ESASTIR"
Dokunulmazlık konusunda da duygularını dile getiren Sındır, “Dün mecliste hoş olmayan, şiddete varan durum maalesef hepimizi üzmüştür. TBMM yüce bir meclistir. TBMM çatısı altında görev yapan vekiller milletin vekilleridir. Orada TBMM’de ve dışarıda vekil arkadaşlarımızın bir kere kürsü dokunulmazlığı mutlak olmak zorundadır. Düşüncenin ifade özgürlüğü bir dokunulmazlık olmak zorundadır. Bizler milletin arzu ve isteklerini dile getiremeyecek duruma erişirsek bu kötü bir durumdur. Bu durumda demokrasiden vazgeçilemez. Dokunulmazlık esastır. CHP olarak parti programımızda dokunulmazlık ifade edilir. Dokunulmazlık mutlak olmalıdır. Ama hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan, ihaleye fesat karıştıran, ihalede görevini kötüye kullanan veya her ne şekilde adi suçlarla suç işleyen hiçbir yurttaşın ne milletin vekili ne de asılı yargı önünde kurtulamaz. Bunu hesabı sorulmalıdır” dedi.
“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE TAVRIMIZ NET”
Anayasa değişikliği konusunda tavırlarının aynı olduğunu ve ilk 4 maddenin değiştirilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Sındır, “Anayasa değişiklik önerilerini ortaya koyacağız. Tabi dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde Sayın Gelen Başkanımız’ın ifade ettiği gibi biz buna evet noktasındayız. Kanun teklifine olumlu yaklaşım içerisindeyiz. Bu bir bağlayıcı grup kararı değildir. Vekil arkadaşlarımız özgür iradeleri ile kararlarını verebilir. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir