YEREL HABERLER - 06 Şubat 2016 Cumartesi 09:25

Gazeteciler Güney Marmara'da Buluştu

A
A
A
Gazeteciler Güney Marmara'da Buluştu

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti "Balıkesir Basınının Güney Marmara Buluşması" Bandırma’da gerçekleşti.
Bandırma’da düzenlenen Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti gecesine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, AK Parti Bandırma ilçe teşkilat Başkanı Alp Bostancı, CHP Bandırma ilçe teşkilat başkanı Atilla Atakay, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırmaspor Basın Sözcüsü Göksel Karlahan, Bandırma, Gönen, Erdek, Susurluk, Manyas ve Marmara ilçelerindeki yerel gazetelerin sahip, yönetici ve basın emekçileri yanında yaygın basınla ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Bandırma’da düzenlenen Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti gecesinde konuşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, ’’Bugün Türkiye’nin 2023 yılındaki yerini 10 numara olarak belirleyen Balıkesir’imizin lokomotif ilçelerinden birisi olan Bandırma’dayız. Bir çok ilimizi gölgede bırakan göz bebeğimiz olan Bandırma’dayız. Balıkesir, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey, Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gönen, Manyas, Erdek, Susurluk burada. Kavgası sevdası Türkiye ve Balıkesir olan kalemlerini ülkesinin ve milletinin çıkarı için kullanan beyinlerini günümüzün sorunlarını çözümü ve gelişimi için yoran Balıkesir basının kalbi bugün güney Marmara’da atıyor’’ dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza konuşmasında, ’’Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti sadece Güney Marmara’yı değil aynı zamanda Balıkesir’in tümünü kapsayan oradaki tüm gazetecileri içine alan bir dernek. Geçmişi de uzun olan bir dernek. Bunun kurulmasından mücadelesinde Bandırma’daki eski gazeteci abilerini de yer aldığı çok önemli bir dernek. Onun için Güney Marmara’ya önem vererek burada gazetecileri toplamasından dolayı Ramazan Başkana ve Yönetinm Kurulu üyelerine ve tüm gazeteci arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra basın 4.cü kuvvet. Onun için çok önemli bir işlevi var. O yüzden basının görevi çok değerli halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan aynı zamanda özgür, bağımsız ve objektif olması gereken bir kurumdur’’ dedi.
Balıkesir CHP Milletvekili Namık Havutça konuşmasında, ’’Basın özgürlüğü demokrasimizin ögelerinden bir tanesidir. İnanç, ifade ve düşünce özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz en önemli kavramlarından birisidir. Bunu şundan ifade ediyorum. Az önce Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir şunu ifade etti. Bütün Dünya’nın demokrasilerinde terör insanlık suçudur. Hiçbir demokraside silah ve şiddet hak alma yöntemi olamaz. Bu anlamda PKK’nın da ülkemize bunca yıldır ödettiği bedelleri asla görmezden gelmek mümkün değildir. PKK, eli kanlı bir terör örgütüdür onunla da mücadele etmek Türkiye’deki bütün insanların görevidir’’ dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur konuşmasında, ’’Balıkesir’in en eski ve köklü meslek kuruluşlarından Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğindeki Balıkesir basının Güney Marmara buluşması toplantısı ile burada sizlerle birlikteyiz. Bu güzel toplantı münasebetiyle bizi sizlerle buluşturan başta cemiyet başkanı Ramazan Demir olmak üzere Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 30 Mart 2014 tarihinde Balıkesir’lilerin teveccühü ile bu makama geldiğimde Balıkesir’li hemşehrilerimize bir söz vermiştim. Bu şehri önce bölgemizin sonra Türkiye’nin yıldızı yapacağız. Plakamız gibi 10 numara bir şehri birlikte inşa edeceğiz demiştik. Göreve geldiğimiz günden bu yana sözümüzü yerine getirmek adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle bu şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için ilk günkü aşk ve heyecan ile çalışıyoruz. Büyükşehir Balıkesir’e yakışır projeler üretiyor şehrin kronikleşmiş sorunlarına çözüm noktasında güçlü bir irade ortaya koyuyor’’ dedi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlemiş olduğu şilt töreninden sonra gece sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Medeniyetler beşiği 4 bin yıllık Harput’ta ilkbahar güzelliği Elazığ’da yazılı kaynaklara göre 4 bin yıllık medeniyet ve kültürün ortak noktası olan Harput Mahallesi, ilkbaharın gelişiyle birlikte farklı bir güzelliğe büründü. Elazığ’da ilkbahar mevsimiyle doğa ve tarihi mekanlar rengarenk görüntüye kavuştu. Özellikle tarih ve kültürün iç içe geçtiği Harput, içinde barındırdığı Urartular, Hurriler, Asurlular, Selçuklular, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyetlerden kalma tarihi yapılarıyla bir açık hava müzesini andırıyor. Yaklaşık 6 yıl önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine alınan medeniyetler beşiği Harput, 4 bin yıllık geçmişi ile tarihe ışık tutuyor. Harput’ta, M.Ö. 8’inci inci yüzyılda Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan Harput Kalesi, İtalya’da bulunan Pisa Kulesinden daha eğri olan Ulu Cami minaresi ve tarihi konakları, ilkbaharın gelişiyle birlikte ayrı bir güzelliğe büründü. Güzel havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar ise soluğu tarihi mahallede aldı. Dört mevsim hem yurt içi hem de yurt dışından çok sayıda ziyaretçi kabul eden tarihi mahalledeki eşsiz manzara fotoğraf karelerin yansıdı. ’’Doğuda ilk gelmeleri gereken yer diyebilirim’’ Ailesiyle birlikte İstanbul’dan gelerek Harput Mahallesi’nde konaklayan ve tarihi mahalleyi gezen Atilla Sezgin, ’’Bayram dolayısıyla Elazığ’a gelmek istedik. Geldiğimizde dedikleri gibi burası harika bir yer. Harput’a girdiğiniz gibi maneviyatı da hissediyorsunuz. Her yer birbirine yakın. Biz burada EBUAŞ’a ait Harput konukevlerinde kaldık. Buradaki çalışanlar ve herkes gayet iyi insanlar. Hatta bugün burada beşinci günümüz, gideceğimiz için üzülüyoruz. Tesisleri çok güzel yapmışlar. Burası 5 yıldızlı otelden daha güzel ve her yere konumuyla yakın bir yerdeyiz. Video çekmekten yoruldum. Çok güzel bir yer. İlkbahar ve hava çok güzel. Doğuda ilk gelmeleri gereken yer, diyebilirim’’ dedi. ’’Harput, bütün medeniyet bir tarihin, Anadolu kültürünün burada harmanlandığı Türkiye’nin eşsiz beldelerden bir tanesidir” İlkbaharla birlikte oluşan manzaranın keyfini çıkardıklarını dile getiren Çiğdem Aslanmirza ise ’’Burası, medeniyetler beşiği Harput 4 bin yıllık belki de daha fazla bir tarihi olan güzel bir belde. Burayı, hayal ile gerçeğin birleştiği, insanın ruhunu saran bir güneş olarak nitelendiriyorum. Burası, bütün medeniyet bir tarihin, Anadolu kültürünün burada harmanlandığı Türkiye’nin eşsiz beldelerden bir tanesidir. Evliyalarıyla, bilim insanlarıyla, kültürel varlıklarıyla herkesin mutlaka görmesi gereken önemli bir belde. İlkbahar burada yaşanıyor. Burada çok güzel meltemler var. İnsanlar özellikle yaz mevsiminde gezmek, görmek ve tanımak için buraya akın ediyor” diye konuştu. (RY-YRT