ASAYİŞ - 22 Ocak 2017 Pazar 10:38

Halı sahadan operasyona katıldılar

A
A
A
Halı sahadan operasyona katıldılar

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde uyuşturucu tacirleri polisin nefes kesen kovalamacası sonucu yakalanırken, mesai saati dışında maç yapan polisler de kıyafetlerini değiştirmeden arkadaşlarına yardıma koştu.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Timleri, şehre giriş yapacağı ihbarını aldıkları 16 BP 594 plakalı aracı şehir girişindeki kontrol noktasında durdurmak istedi. “Dur” ihtarına uymayan aracı takibe alan polis ile şüpheli araç arasında filmleri aratmayacak bir kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 3 kilometre devam eden nefes kesen takibin ardından şüphelilerin içinde bulunduğu araç, Etibor Kavşağı’nda kaza yaparak kaldırıma savruldu. Kaza sonucu araçtaki şüphelileri yakalayan polis ekiplerine o sırada polis telsizlerinden operasyonu duyan arkadaşları yardıma geldi. Yakındaki bir halı sahada mesai saati dışında maç yapan polisler, kıyafetlerini bile değiştirme imkanı bulamadan arkadaşlarına yardıma koştu. Ayaklarında şortları ile operasyona katılan polis ekipleri, şüpheli araçta bulunan S.Ç. (36) ve Y.A. (30) adlı iki şahsı yakaladı. Araçta yapılan aramada 200 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Y.A. tutuklanırken, S.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Emniyet yetkilileri, suçu Bandırma’ya sokmadan önleme girişimlerinin başarılı sonuçlarla devam ettiğini, geçtiğimiz günlerde de şehirler arası otobüsle turşu bidonları içerisinde kente sokulmaya çalışılan 5 kilogram kubar esrarın ele geçirildiğini, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirttiler. Yetkililer, gençleri zehirlemeyi hedefleyen uyuşturucu tacirlerinin Bandırma’dan içeri adım atamayacaklarını vurguladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.