YEREL HABERLER - 04 Aralık 2016 Pazar 12:32

İlçe Mili Eğitim’den Şefkatli evlere pastalı teşekkür

A
A
A
İlçe Mili Eğitim’den Şefkatli evlere pastalı teşekkür

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yoksulların ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına adeta bir Hızır gibi yetişmesiyle gönüllerde taht kuran Ayvalık Şefkat Evleri Derneğini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, küçük bir pastayla dernek başkanı Fatma Cavlı’ya teşekkür etti.
Ayvalık Şefkat Evleri Derneği’nin başta kırsal mahallelerde ki okullarda eğitim-öğrenim gören ilçe genelindeki okullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği destek nedeniyle takdire şayan çalışmalar yaptığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, ‘Ayvalık’ın Fatma Anası’ olarak nitelendiren dernek başkanı Fatma Cavlı’ya şükranlarını sundu.
Erkan Bilen’in pastalı ziyaretinde dernek başkanı Fatma Cavlı’ya yönelik sarf ettiği, “Ayvalık’ta binlerce öğrencimizin anası, teyzesi kimsenin bir yere koyamadığı, Şucu, bucu diye sınıflandırdığı sadece zor durumda olanlara koşmaya çalışan, kimsesizlerin hamisi olan, kış gününde fakir fukaranın yüreğini ısıtan, yegâne insan. Ayvalık’ın Fatma Anası, İyiki varsın” sözler ise ziyarete adeta damgasını vurdu.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, özellikle 6 gün önce Ayvalık’ta yaşanılan sel afetinde, sel suları altında kalan yaklaşık 150 öğrenciye; ayakkabı, eşofman takımları, pantolon, mont, kazak gibi benzeri giyecek yardımları yaparak, sel mağduru çocuklara yapmış olduğu yardımları ömrü boyunca unutamayacağını da sözlerine ekledi.
Başkan Cavlı memnun
Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in kendi şahsında başkanı olduğu derneğe yönelik yapmış olduğu pastalı jestten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Allah derneğimize yardımlarda bulunan tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Biz sadece o yardımsever insanların derneğimize yaptıkları bağışları, ihtiyaç sahiplerine yönlendirerek, ihtiyaç sahibi ile yardımseverlerimiz arasındaki gönül köprüsü olmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de asıl teşekkür edilmesi gerekenler, derneğimize destek veren bağışçılarımız ve yönetim kurulu üyelerimize olmalıdır” diye konuşarak, yaptığı duygusal pastalı jest için Müdür Bilen’e teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Minik öğrencilerin gösterisi beğeni topladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Oltu 25 mart ilkokulu öğrencileri okul bahçesinde 23 Nisan programını öğrenci arkadaşlarına sahnelediler. Oltu 25 Mart İlk okulunun bahçesinde yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 25 Mart 3/A sınıf öğrencilerinden Mert Can Karabulut yaptı. Okulun Anasınıfı Öğrencilerinden Gizem Ateş Atatürk Çocuk Olmuş şiirini okudu. Okulun 1/A sınıfı öğrencilerinin Kâtibim gösterisi sundular. 1/A sınıfı öğrencilerinden Yakup Aksu Bizim Bayramımız şiirini okudu daha sonra Ana sınıfı Halk Oyunları gösterilerini sundular. Programda daha sonra Oltu 25 Mart ilkokulu öğrencilerini hazırladıkları okul korosu şarkılar seslendirdiler. Okulun 3/B sınıfı öğrencilerinden Minel Şerife Koç Hayalimdeki Bayramlar şiiri okudu. 2/A sınıfı öğrencileri Türk Çocuğu gösterisi sundular. 3/A - 3/B sınıfı öğrencileri İzmir Marşı işaret dili ile okudular. 4/A sınıfı öğrencileri Atam Doğar Gözlerimde gösterisini sundular. 2/A sınıfı öğrencilerinden Irmak Ada Coşkun Hep Birlikte şiiri okudu. 3/A - 3/B sınıfları öğrencileri İşte Bu Bayrak Gösterisi sundular. 4/A Özlem Deniz Cengiz 23 Nisan şiirini okudu, 4/A sınıfı öğrencilerinin Erik Dalı Gösterisi ile bütün öğrenciler coşkuyla erik dalı oynadılar.
Balıkesir Ahmet Akın, koltuğu bıraktı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara bıraktı. Aybüke Erdin ve Muhammed Yasir Çıkrıkçı makam koltuğuna oturunca çocuklar için ’Çocuk Meclisi’ kurulması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir’de makam koltuklarının çocuklara devredilmesi ile kutlanmaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Aybüke Erdin ve 6. sınıf öğrencisi Muhammed Yasir Çıkrıkçı’ya devretti. Koltuğa oturan Aybüke Erdin, çocukların şehir yönetiminde daha fazla söz sahibi olmaları için çocuk meclisinin kurulmasını istedi. Başkan Ahmet Akın ise ’Bugün başkan sizsiniz. Derhal talimat verin, meclis kurulumu için hazırlıklar başlasın’ dedi. Erdin, aynı zamanda Ali Şuuri Okulu’nda okuduğunu ve okul bahçesinin zeminin bozuk olduğunu, kendisinin ve arkadaşlarının düşerek yaralandığını bu nedenle zemini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgilenmesini istedi. Başkan Ahmet Akın ise, zemininde bozukluk olan okulları Aybüke ile gezeceklerini ve gereken müdahalelerin yapılacağını söyledi. Makamın bir diğer misafiri ise Muhammed Yasir Çıkrıkçı oldu. Bir süre önce lösemi rahatsızlığını atlatan Çıkrıkçı da, alacağı kararların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olacağını ifade ederken Balıkesir’e bir çocuk hastanesi açılması istediğini söyledi.