YEREL HABERLER - 30 Eylül 2016 Cuma 16:24

İvrindi’ye 5 milyon 378 bin liralık yatırım

A
A
A
İvrindi’ye 5 milyon 378 bin liralık yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BASKİ’nin yatırımlarına bir yenisi daha eklendi.
BASKİ tarafından İvrindi ilçesine yapılacak içme suyu isale hatları ve depo inşaatlarının temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı. Temeli atılan projeyle Güngörmez mevkiisine yapılacak olan 400 metreküp depo ile Akçalören, Kömürcü mahalleleri, İvrindi merkeze depo yapılıp isale hattı döşenecek.
Çalışmalar hakkında bilgi veren BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, “2016 yılından itibaren, 2015 yılında hazırlanan projelerin temel atma törenlerini tamamlıyor ve hızla da hizmete alma törenlerini yapıyoruz. Evvelsi gün Bigadiç’te bir temel atma töreni yaptık. Dün de yine Balıkesir’de büyük bir yatırımın temelini attık. Bugün de İvrindi’de beraberiz. Susuzluğun giderilmesi, su kalitesinin arttırılması ve bu suların sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza iletilmesi, iletilen suyun yine sağlıklı bir şekilde arıtılarak deşarz edilmesi BASKİ’nin görevi. Biz yaptığımız yatırımların ve özellikle biten ve devam eden işlerimizle birlikte şuanda 300 milyon gibi bir maliyetle karşı karşıyayız ama inşallah bunların altından kalkacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’un sayesinde Ankara’da açılmayan kapı yok. Sizlerinde desteği ile bunları halletmiş olacağız” diye konuştu.
İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, ilçeye üç bölgeden su geldiğini belirtti. Gelen suların hepsinin karıştığını ifade eden Baytar, BASKİ’nin yatırımı ile ilçenin temiz suya kavuşacağını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir başkanımıza ve BASKİ genel müdürümüze teşekkür ederek, emeği geçen herkesin su gibi aziz olmalarını temenni ediyorum”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, Balıkesir ve ilçelerinin 40-50 yıldır halledilemeyen meselelerini çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Balıkesir- Edremit bölünmüş yolu ile İvrindi’nin Balıkesir’in bir mahallesi gibi olduğunu söyleyen Uğur, “Çünkü Balıkesir’e yaklaştı. İvrindililer 15-20 dakikada Balıkesir’de oluyor. İvrindililer, devletten çok büyük yatırımlar aldı. Ardıçtepe Barajı, İvrindilerin 40-50 yıllık rüyasıydı. Sırayla yapılmayan arıtma tesislerini, su şebekerlerini, su tesislerini yapıyoruz. Son 3-4 ay içinde Gönen’in arıtma tesisi ve kanalizasyonunun temelini attık. Gönen ki büyük bir ilçemiz Gönen Çay’ı kirleniyordu. Edremit Narlı ve Altınoluk’taki arıtma tesislerinin temellerini attık. Geldik Bigadiç’te bir gün önce arıtma tesisi temeli attık. Bugün İvrindi’de içme suyu şebekesi temelini atıyoruz. Ayvalık’ta 40-50 yıldır su yoktu. Yazın Ayvalık’a tatile gelenler susuz kalıyordu. Bu yıl Ramazan ve Kurban bayramları tatilinde büyük yoğunluk oldu. Altınoluk’tan Altınova’ya kadar olan sahilde nüfusumuz 1.5 milyonu aşıyor. Bakın Ayvalık’ta bu yaz sular kesilmedi. Altınova’dan Ayvalık’a sular getirdik. 10 bin tonluk su deposu yaptık. Şimdi Cunda Aadası’na kanal açıp köprü yapıyoruz. Susurluk ve Kepsut’u bağlayan Buzağılık köprüsünü yaptık” şeklinde konuştu.
İvrindi’ye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, “İvrindi’ye 2 adet köprü yapacağız. Yapılacak köprülerin projeleri çizildi, ihaleleri yapıldı. Bugün yarın inşaatına başlayacağız. Yaptığımız işi sağlam yapmak istiyoruz. Uyduruk değil. Geçen yıl 550 kilometre stabilize yol yapmıştık. Bu yılda 550 kilometredeyiz. Geçen sene bizim İvrindi’ye yaptığımız yol 200 kilometreye yakın. Bu yılda aynı şekilde. Kent Estetiği Dairemiz, Gökçeyazı’daki refüjde olduğu gibi Büyükşehir tarafından yapılmış. Değirmenbaşı, Güveli mahalleleri park yapımı. Gökçeyazı İlkokul bahçesi düzenlemesi, semt spor sahaları, oyun grupları gibi işler. Gökçeyazı Mahallesi park yapımı. İvrindi mahallesi semt pazarı gibi yaptığımız işler var. Büyükşehir olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam ediyoruz. Yeni kurulduk, 2.5 yılı yarın dolduruyoruz. Önümüzde daha 2.5 yıl daha var. Ama büyük projelerimiz var, hepsi devam ediyor. Bugün 5 milyon 278 bin liralık bir proje. 300 günde tamamlanacak. Bu 300 günü aşağı çekeceğiz” dedi.
Konuşmasının ardından iletim hattı ve su depolarını yapacak olan müteahhiti sahneye çağıran Başkan Uğur, 300 gün sürede bitirilmesi gereken işin daha önce bitirilmesi için pazarlık etti. Uğur, müteahhitin işi 19 Mayıs’ta bitirmesini istedi, mütahhitte bitirmeye söz verdi. Daha sonra Başkan Uğur ve katılımcılar temel atma alanına geçti. Duların okunması ve kurben kesimi ardından ilk su hattı borusu döşendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.