YEREL HABERLER - 20 Ekim 2016 Perşembe 16:26

Kaldırım işgallerine Zabıta el koydu

A
A
A
Kaldırım işgallerine Zabıta el koydu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde son günlerde artan kaldırım işgallerine Edremit Belediyesi adeta savaş açtı.
3 gün boyunca ilçenin anons sistemi üzerinden kaldırım işgalinde bulunan esnaf ve vatandaşlara uyarıda bulunan Edremit Belediyesi harekete geçti. Edremit Belediyesi Zabıta Ekipleri özellikle şehrin ana arterleri üzerinde vatandaşların kaldırımların kullanamaması üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmada yaya trafiğini engelleyen levha, ürün standları gibi bir çok materyal toplanarak esnafa adeta ceza yağdı. Çalışmalar hakkında bilgi veren zabıta yetkilileri "Kent genelinde kaldırım işgali oluşturan tüm levha, duba gisi malzemeler ekiplerimiz tarafından toplanmaya başlandı.Çalışmalar belirlenen program dahilinde tüm cadde ve sokaklarda devam edecek."denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da 4 ölümlü kazaya ilişkin 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi Konya’da kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin, 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Kaza sonrası otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı öğrenildi. Kaza, 08.30 sıralarında Konya-Karaman karayolunun 25. kilometresinde merkez Meram ilçesi Ali Ulvi Kurucu Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.T. (39) idaresindeki 42 J 2873 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada Mordagül Tutgak (59), Elif Gül (42), Dudu Gül (33) ve Nergiz Gül (48) hayatını kaybederken durakta bekleyen S.Ö., T.G. (13) ve araçta yolcu olarak bulunan B.T. (43), Ü.T. (16) ile otomobil sürücü B.T. yaralandı. Kazayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal olay yerinde incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Araç sürücüsü gözaltına alındı Savcılıktan yapılan açıklamada, “Konya-Karaman yolunda meydana gelen trafik kazası sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız yaralanmıştır. Kaza ile ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili olarak 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Olay yerinde uzman bilirkişi ile birlikte nöbetçi Cumhuriyet Savcımız tarafından gerekli inceleme ve keşif işlemleri yapılmıştır. Kazaya sebep olduğu iddia edilen araç şoförü olan şüpheli gözaltına alınmış olup olay tüm yönleriyle titizlikle incelenmektedir” denildi.
Malatya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, ziyaretlerini sürdürüyor 31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kalırken, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim ziyaretlerini sürdürüyor. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi ve MAŞTİ’de bulunan esnafları tek tek ziyaret eden AK Parti Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er, burada sorun ve talepleri dinledi. MAŞTİ esnafı ile sohbet edip istişarelerde bulunan Er, projelerinden bahsetti, göreve geldiklerinde şehri el birliği ile eskisinden daha güçlü bir şehir haline getirme hedefini dile getirdi. Esnaf gezisinin ardından STK ziyaretleri kapsamında beraberinde AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ile Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (ANESİAD)’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, burada dernek üyeleri ile görüştü. Burada konuşan Er, Malatya’nın büyük bir afet yaşadığını ve bu kapsamda omzundaki ağır yükün farkında olduğunu ifade ederek, “Malatya’mız sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bizde bu süreci inşallah göreve geldiğimizde tüm Malatyalılarla birlikte sürdüreceğiz. Her zaman dediğimiz gibi Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Şehirdeki üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve halkımız ile birlikte el ele vererek Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldırmak için mücadele edeceğiz” dedi. Malatya’nın ayağa kaldırılmasında kuşkusuz en önemli görevin TOKİ ve Emlak Konut’ta olduğunu da ifade eden Sami Er, kendisinin de buralarda olan tecrübesinin bu süreçte hizmetlerin daha hızlı ilerlemesi adına bir avantaj olduğunu dile getirdi. 70 bine yakın hak sahibinin bulunduğu Malatya’da önceliklerinin her bir depremzedenin kalıcı konut ve işyerine kavuşması olduğunu ifade eden Sami Er, yine çarşının da bir an önce ayağa kaldırılmasının önemine değindi. Göreve gelir gelmez önceliklerinin Malatya’da depremin tüm izlerini bir an önce silmek olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, canlı bir mekanizma olan belediyenin tüm hizmetlerinin aksatılmadan yürütüleceğini söyledi. Kısa, orta ve uzun vadede hazırladıkları projelerini vatandaşlara aktaran Er, merkezi hükümet ve kamu kurumları ile uyum içerisinde çalışarak birçok yatırım ve projeyi Malatya’ya kazandıracaklarının altını çizdi. AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, STK ziyaretleri kapsamında daha sonra Verenel Derneği, Semerkand Malatya Gönüllüler Derneği, Boğaziçi Vakfı, Sıla Bilgi Kültür Dayanışma Derneklerini de ziyaret ederek istişarelerde bulundu.