GENEL - 24 Şubat 2017 Cuma 02:05

Maç arasında saha ve tribünlerde kitap okudular

A
A
A
Maç arasında saha ve tribünlerde kitap okudular

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen voleybol turnuvasının yarı final ile final maçları arasında sahadaki sporcularla, tribündeki protokol ve seyircilerin kitap okudu.
Balıkesir Valiliği öncülüğünde hazırlanan BENGİ projesi kapsamında, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kitaptan Kanatlar’ adlı proje kapsamında saha içerisinde final karşılaşmasına çıkmaya hazırlanan Barbarosspor ile Kayasporlu sporcuların voleybol sahası içerisinde yere oturarak, protokol ve seyircilerinde tribünlerde 5 dakika süresince kitap okumaları ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi.
2 hafta süresince her akşam oynanan maçların ardından turnuvanın şampiyonunun belirleneceği final maç öncesinde her iki takımın taraftarlarının coşkulu tezahüratlarının yerini, kitap okuma süresince tam bir sessizliğe bıraktığı gözlendi.
Yapılan ilginç etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, “Muhtarlar Derneği’miz tarafından düzenlenen şampiyona toplumumuzun kaynaşması adına çok önemli bir organizasyon. Bu organizasyona bir renk katmak ve farklı bir anlam verebilmek için de, ilçemizde başlatmış olduğumuz ‘Kitaptan Kanatlar’ adlı projemizin bir kısmını da burada hayata geçirdik. Halkımızın kitap okuma alışkanlığını kazanması ve bunun yerleşmesi adına kitap okumanın yeri, zamanı ve yaşının olmadığını göstermek adına, iki maç arasında kitap okuyarak güzel bir projeye de destek verdik. Bunun toplumun her kesimine güzel bir mesaj olduğu kanaatindeyim. Bu projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu projemiz toplumuzun her kesimine kadar ulaşır” dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; Ayvalık Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen voleybol turnuvasının finalinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Şampiyonada oldukça iddialı maçlar oldu. Bunun yanı sıra da Ayvalık Kaymakamlığımız öncülüğünde ilçemizde 7’den 77’ye herkesin kitap okuma alışkanlığı edinmesine yönelik başlattığı bizim de Ayvalık Belediyesi olarak destek verdiğimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Kitaptan Kanatlar Projesi’ne muhtarlarımız da destek vererek, proje çerçevesindeki kitap okuma etkinliğini buraya taşıdılar. Gerçekten de bir sportif etkinlik içerisinde kitap okuma etkinliğinin yer alması ilginç görselleri de beraberinde getirdi. Sporcular sahada, bizler de tribünde kitap okuduk. Bu güzel organizasyonun içinde kitap okuma etkinliğinin yer alması bizim için ayrı bir heyecandı. Çok güzel bir akşam geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan kitap okuma etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı ve 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar da, turnuvaya katılan her takımın düzenledikleri şampiyonaya ayrı ayrı renk kattığını belirterek, “İnşallah önümüzdeki aylarda da bu tür organizasyonları tekrarlayacağız. Aynı zamanda bu akşam ilçemizde çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen projenin kitap okuma bölümünü de burada final heyecanının tam ortasında dağıtılan kitaplarla gerçekleştirmiş olmaktan da son derece mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”