YEREL HABERLER - 23 Şubat 2017 Perşembe 10:11

Milletvekili Kırcı, çürümeye terk edilen kültür merkezi sorununu çözdü

A
A
A
Milletvekili Kırcı, çürümeye terk edilen kültür merkezi sorununu çözdü

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde inşaat halinde kalan ve 15 yıldır bitirilmesi beklenen kültür merkezi sorununu AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı kişisel girişimleri ile çözdü. Milletvekili Kırcı, çürümeye terk edilen kültür merkezinin yerine içinde 352 kişilik ve 128 kişilik iki ayrı salon ve okuma salonu ve sergi alanının da olduğu büyük bir kültür merkezi inşa edileceğini müjdeledi.
Bandırma’da 2001 yılında Halil Ünlü’nün Belediye Başkanı olduğu dönemde yapımına başlanan sonrasında ise yer sahibi ve işi alan müteahhit ile ilgili problemler nedeniyle yapımı duran kültür merkezi inşaatı, AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı’nın girişimleriyle yeniden başlayacak. 15 yıldır tamamlanamayan kültür merkezi inşaatının yapımına, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yeni bir yüklenici firma arasında imzalanan sözleşmeyle yeniden başlayacak. Projeleri eski yönetmelikler doğrultusunda hazırlanmış olan Bandırma Kültür Merkezinin güncel yönetmeliklere göre tahkikleri tamamlandı ve değişen mimari ihtiyaçlar doğrultusunda proje revizyonlarının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Balıkesir Bandırma Kültür Merkezi Binası Mevcut Durum Deprem Performansının Değerlendirilerek, Gerekiyorsa Güçlendirme ve Uygulama Projeleri İle Yapı Yaklaşık Maliyet Hesaplarının Hazırlanması İşi” ihale edilerek yüklenici firmaya devredildi.
Yıkılıp yeniden yapılacak
Yapılan incelemelerde Bandırma’da kaderine terk edilen kültür merkezinin yıkılarak yeniden yapılmasının daha ekonomik olacağı kaydedildi. Yeni kültür merkezinin arsa alanı 7 bin 793 m2, bina oturum alanı 2 bin 500 m2, kullanım alanı da 6 bin 100 m2 olacak. Proje kapsamında 352 kişilik çok amaçlı salon, 128 kişilik küçük salon, okuma salonları, sergi salonu, işlikler, halk oyunları çalışma salonu, müzik çalışma salonu, kafeterya ile idari ve teknik mekânlar yer alıyor. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’nın özel çabaları ile sona erdirilme aşamasına gelen kültür merkezi inşaatına kısa sürede başlanılması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırcı, “Bandırma nüfusu ve sosyokültürel yapısı itibariyle kültür merkezine ihtiyaç duyan bir ilçemiz. 2001 yılında başlayan inşaat yüklenici firmalar ve ödenek yetersizliği gibi sebeplerden bitirilememiş ve sorunlar çoğalarak bugüne kadar gelmiştir. Üstelik inşaat tamamen durduğu için artık yapılan kısmı da çürümüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile istişarelerde bulunduk, Bandırmamıza yakışır bir Kültür Merkezine olan ihtiyacımızdan bahsettik ve çabalarımız sonucu Kültür Merkezi için geçtiğimiz ay yeni bir yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Bu arada Özel İdare Müdürlüğü tarafından inşaatın şu ana kadar yapılan kısmının analizi yapıldı ve inşaatın çürük olduğu, yıkılarak tekrar yapılmasının daha ekonomik olacağı rapor edildi. Şimdi yepyeni bir mimari tasarım ile Kültür Merkezinin inşaatına kısa sürede başlanacak. Bu işin sonuçlanması bizleri çok mutlu etmiştir. Kültür ve sanatla ilgilenen her yaştan insanımızın faydalanacağı, ilçemizin çehresini değiştirecek, kültür turizmine de katkıda bulunacak bir merkez olacak. İnşallah açılışını kıymetli Bandırmalı hemşehrilerimle birlikte yaparız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."