POLİTİKA - 29 Ocak 2023 Pazar 15:07

TDP Genel Başkanı Sarıgül: 'NATO artık ABD'nin bir aparatı haline gelmiştir'

A
A
A
TDP Genel Başkanı Sarıgül: 'NATO artık ABD'nin bir aparatı haline gelmiştir'

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "2 tane NATO üyesi Türkiye ve Yunanistan. Bakıyorsunuz ki NATO Yunan adalarında müthiş bir şekilde silahlanıyor ama aynı silahları 20 kilometre ötedeki Türkiye'ye getirmiyor. NATO bağımsızlığını yitirmiştir. NATO işlevini yitirmiştir. NATO, NATO üyesi ülkelere eşit olarak davranmamakta, ABD'nin aparatı olmak durumundadır" dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Eskişehir ziyaretleri çerçevesinde Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna geldi. Cezaevi önünde yaptığı açıklamada af taleplerini yineleyen Sarıgül, "9 Nisan tarihinde bir af çağrısında bulunduk. O günden bu güne kadar 93 tane cezaevini defalarca dolaştım. Türkiye Değişim Partisi olarak af talebimiz, siyasi bir talep değil, kesinlikle vicdani bir taleptir. Af çıkar da bize bir faydası olur mu, af çıkarsa şu kadar oy alır mıyız, şu kadar oy kaybeder miyiz? Kesinlikle burada değiliz. 285 binin üzerindeki mahkum, parlamentodan çıkacak olan haberi bekliyor. Pandemi koşulları münasebetiyle çek ve senetlerini ödeyemeyen esnaflarımız oldu. Ne yazık ki uyuşturucu batağına bulaştırılan binlerce gencimiz oldu. Onların anneleri ve babaları son derece mağdur" ifadelerini kullandı.

"NATO artık ABD'nin bir aparatı haline gelmiştir"

NATO'yu ABD'nin talimatıyla hareket eden bir teşkilat olmakla eleştiren Sarıgül, "NATO bağımsız değildir. NATO özgür değildir. NATO özellikle komşumuz Yunanistan'da orantısız bir şekilde silahlanmaktadır. NATO artık ABD'nin bir aparatı haline gelmiştir. 2 tane NATO üyesi Türkiye ve Yunanistan. Bakıyorsunuz ki NATO Yunan adalarında müthiş bir şekilde silahlanıyor ama aynı silahları 20 kilometre ötedeki Türkiye'ye getirmiyor. NATO bağımsızlığını yitirmiştir. NATO işlevini yitirmiştir. NATO, NATO üyesi ülkelere eşit olarak davranmamakta, ABD'nin aparatı olmak durumundadır. Parlamentodaki bütün siyasi partileri göreve çağırarak mutlaka gizli oturumla NATO'nun karanlık emellerini ve NATO'nun ABD'nin aparatı, oyuncağı olduğunu konuşmamız lazım. NATO konusunu Türkiye olarak tekrar gözden geçirmemiz lazım. NATO'nun Türkiye'ye faydası olmaz, çünkü NATO artık ABD'nin talimatını alan bir teşkilat durumundadır. Şunu hiçbir zaman unutmamak lazım ki: ayıdan post, Amerika'dan da dost olmaz" şeklinde konuştu.

"Altılı masa yarın değil, öbür gün değil 1 saat sonra adayını mutlaka açıklamalı"

Altılı masanın bir an önce adayını duyurmasını gerektiğini kaydeden Sarıgül, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir süre kaldı. Artık muhalefet partileri özellikle altılı masa bir an önce adayını açıklaması lazım. Altılı masada yemekler soğumaya başladı. Vatandaşımızın artık beklentisi üst noktaya kadar geldi. Altılı masa yarın değil, öbür gün değil 1 saat sonra adayını mutlaka açıklamalı ve toplumdaki beklentilere mutlaka cevap vermelidir" dedi.
Sarıgül, cezaevi önündeki açıklamanın ardından kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Abdullah Güçlü - Erhan Can
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.