YEREL HABERLER - 23 Ekim 2016 Pazar 15:48

ÖTV muafiyeti Bandırma’da ilgi görmeye başladı

A
A
A
ÖTV muafiyeti Bandırma’da ilgi görmeye başladı

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte Büyükşehir Yönetim Modeline geçen Balıkesir’de bir çok alanda olduğu gibi araç sürücülerinin de sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Başkan Acar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart seçimleri sonrasında araç sahiplerinin devir, ruhsat gibi konularda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yapılacak hizmetler için Bandırma’da bir Bölge Temsilciliği kurmaya söz verdiğini ancak bu sözünü halen tutmadığını belirtti. Acar, araç sahiplerinin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndaki evrak işleri için halen daha Balıkesir’e gitmek zorunda olduğunu, Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek, Adalar’dan gelen bir çok kişinin bir hatta iki gününü Balıkesir’de geçirmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Balıkesir 30 Mart seçimlerinde beklenmedik bir şekilde Büyükşehir oldu. Bu süreçten sonra biz oda olarak sıkıntıları tespit ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a anlattık. Bize Bandırma’da Bölge Temsilciliği açılacağı sözünü verdi. Gönen, Manyas, Erdek ve Adalar’dan gelecek araç sahipleri Balıkesir’e gitmesine gerek kalmadan Bandırma’da işlerini halledeceklerdi. Ama bu söz tutulmadı. Bizler ulaşımla ilgili en ufak bir değişiklik için Balıkesir’e gitmek ve saatlerimizi hatta günlerimizi duruma göre orada geçirmek zorunda kalıyoruz. Büyükşehir’e dair yapılanma döneminin artık bittiğini ve hizmet döneminin başladığını düşünüyoruz ve bir an önce bize verilen sözün tutulması gerektiğine inanıyoruz. Bandırma’daki Büyükşehir Hizmet Ofisinin bünyesinde Ulaşım Daire Başkanlığı’nın işlerini yürütecek bir bölümün açılmasını istiyoruz" dedi.
ÖTV muafiyeti Bandırma’da ilgi görmeye başladı
Hükümetin ticari araçlarını yenilemek isteyenlere uygulamaya başladığı ÖTV’siz araç alım fırsatı Bandırma’da yoğun ilgi görmeye başladı. Araçlarını yenisiyle değiştirmek isteyen ve üstelik 3 bin TL ile 25 bin TL arasında değişen ÖTV miktarını ödemeden bu değişimi gerçekleştirmek isteyen araç sahipleri, soluğu otomobil firmalarında alıyor. Otomobil firmalarının da birbirinden cazip kampanyaları var.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, Bandırma’da 290 ticari taksi, 28 taksi dolmuş, 97 minibüs, 25 köy minibüsü, 200 servis aracı, 50 kamyonet ve 300 kamyon olduğunu belirterek, ticari aracını ÖTV ödemeden değiştirmek isteyen sürücülerin Vergi Dairesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Büyükşehir Belediyesi’nden alacakları belgelerle anlaştıkları otomobil bayilerinden beğendikleri aracı alabileceklerini ifade etti.
Acar, araçların marka ve türüne göre yüzde 5 ile yüzde 45 arasında ÖTV ödendiğini ve hükümetin öne sürdüğü bu fırsatın aynı oranlarda indirim anlamına geldiğini belirtti.
Kış lastikleriniz için son tarih 1 Aralık
Ülke genelinde ticari araçların kış lastiklerini takmaları ve kış hazırlıklarını yapmaları ile ilgili son tarih 1 Aralık. Bu tarihten sonra lastiklerini kış lastiği ile değiştirmemiş olan sürücüleri 400 TL’ye varan cezalar bekliyor. 2 yıldır uygulanan bu ceza hakkında açıklamalarda bulunan Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, sürücüleri uyararak kurallara uymalarını ve yüksek oranları bulan cezalara karşı dikkatli olmalarını istedi. Acar, araç sahiplerinin kışın yağmur ve kar yağışları nedeniyle kayganlaşan, gizli buz ve buzlanma yaşanan yol şartlarına uygun lastikler bulundurmalarının ve araçlarına bunları takmalarının öncelikle kendi can ve mal güvenliklerinin yanısıra, taşıdıkları müşterilerinin veya yükün güvenliği için de gerekli olduğunu ifade etti. Acar, sürücülerin araçlarında bulunması gereken zincir, takoz, çekme halatı gibi unsurları da araçlarında bulundurmaları gerektiğinin altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir