GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 10:38

(Özel Haber) Türkiye Sulama Birlikleri Başkanı Bülent Can’dan açıklama

A
A
A
(Özel Haber) Türkiye Sulama Birlikleri Başkanı Bülent Can’dan açıklama

Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, tasarı halinde olan 6200 sayılı DSİ kanunu ile sulamaların gerek kısmen gerek havza olarak özelleşeceğini söyledi.

Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, tasarı halinde olan 6200 sayılı DSİ kanunu ile sulamaların gerek kısmen gerek havza olarak özelleşeceğini söyledi.


Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı ve Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, 6200 sayılı DSİ kanun tasarısının büyük handikapları da beraberinde getirdiğini söyleyerek, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Başkan Can, "Çok geç haberimiz olduğu bir tasarı, ancak şu an kanun taslağı değil, bir kanun metni haline geldi. Meclisten tarım komisyonuna havale edildi. Hızlı bir şekilde görüşmeler yapılıyor. Tahmin ediyorum perşembe günü de kanun tarım komisyonunda görüşmelere açılacak. Kanunun içeriğine baktığımızda bizi son derece, hatta bütün üreticileri, çiftçileri rahatsız edecek konular içeriyor. Kanunla birlikte sulama birliklerinin ve suyu veren çiftçinin söz hakkı ortadan kalkıyor. Yani çiftçi, su fiyatlarına ve su yönetimine karışmıyor, karışamıyor. Bundan öte bizi en çok rahatsız eden konulardan biri, Sulama Birlikleri kanunu ile birlikte 6200 DSİ kanununda da değişiklilik yapılması. DSİ kanununun değişmesi ile sulamaların gerek kısmen, gerek havza bazlı özel sektöre satılmasının yolu açılıyor. Şirketlerin veya kişilerin 1 veya birden fazla işletmeyi alması tehlikeli bir durum. Sulu tarım alanlarında, suyun kontrolü art niyetli birinin eline geçerse, bunları toprağı da kontrol edebilir" dedi.


Başkan Can, sulama ile ilgili açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü:


"2025 yılından sonra su savaşları çıkacak. Bütün CIA’da, MOSSAD’ta bunlar işlenirken, suyu özel sektöre verecek kanunun hükümetimizce çıkarılacağına inanmıyoruz. Zaten onu sinsice, gizlice aralara sokmuşlar. Bunun ne kadar art niyetli olduğu bellidir. İnşallah devlet büyüklerimiz bunun farkına varır. Bütün dünyada olduğu gibi suyun yönetimi suyu kullananlar tarafından olmalı. Bunun haricindeki bir düşünce gerek toplumu, gerek Türk halkını sıkıntıya sokacak bir düşüncedir"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Gazete Talas yine dopdolu Talas Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘100 Apartmana 100 Kütüphane’ uygulamasını öven sözlerini yansıtan “Talas’ı Türkiye’ye Örnek Gösterdi” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ta ayrıca iki sayfa bulmaca yer alıyor. Büyük yatırım ve hizmetlerin yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından dayanıklı konutlar temalı kentsel dönüşüm faaliyetlerine geniş olarak yer veriliyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta yatırım ve hizmetler, kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Başkan Yalçın’ın göreve geldiği 5 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı 100 Ağartan Projeleri, Türkiye’ye örnek gösterilen Şeffaf Oda’da Başkanla Başbaşa uygulamasının 100. buluşması gibi konular da işleniyor. Gazetede ayrıca Türkiye Yüzyılı bestekârı Yücel Arzen’in Talas’taki konseri kültür sanat faaliyetleri arasında yer bulurken, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı “Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi”, “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi”, “Şuşa Azerbaycan Evi”, “Su Medeniyetleri Galerisi” ve “Talas Sanat Galerisi” gibi 5 müze yer alıyor. Bunların yanı sıra kırsal mahallelere yapılan hizmet ve yatırımlar arasındaki sosyal tesislerin de bulunduğu gazetede, Başkan Yalçın’ın 5 yılda aldığı 10 ödüle yer veriliyor.