ASAYİŞ - 05 Ekim 2015 Pazartesi 11:55

Romanlardan Baz İstasyonuna Gece Yarısı Baskını

A
A
A
Romanlardan Baz İstasyonuna Gece Yarısı Baskını

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çoğunlukla Roman vatandaşların ikamet ettiği Hamdibey Mahallesi’nde gece yarısı baz istasyonunda çalışma yapılması mahalle sakinlerini isyan ettirdi.
Baz istasyonunda gece saat 01.00 sıralarında çalışma yapıldığını duyan mahalleli ayaklandı. İstasyona baskın yapan mahalle sakinleri, ekibin izinsiz ve gizlice çalıştığını ileri sürdü. Baz istasyonun kurulduğu günden bu yana geçen 5 yılda kanser vakalarının arttığını savunan mahalle halkından müzisyen Rafet Taşkara, iş dönüşü baz istasyonunda gizli çalışma yapıldığını fark ettiğini belirterek, “Hemen mahalleliye haber verdim. Bu baz istasyonu ile evler arasındaki 20 metre. Mahallemizde baz istasyonu yüzünden kanser vakaları çok arttı. Hepimiz hastayız. Hasta olmayanlarımız da baz istasyonunun yaydığı dalgalar sebebiyle halsiz ve mutsuz. Mahallemizde yaşlı bir ablamız ölümcül hasta. Kanser olduğunu bile bilmiyor. Bu arkadaşlar gecenin bir yarısında burada gizlice çalışma yapıyorlar. Polis çağırdık” dedi.
Rafet Taşkara, okullar bölgesinde 3 ayrı GSM firmasına ait baz istasyonunun bulunduğu totemin kaldırılması için öğrenci velilerinin tepkisini görmezden gelen, ancak özel bir okulun bahçesindeki baz istasyonunu kaldırılmasına oy birliğiyle karar veren Ayvalık Belediyesi’ne de seslenerek, “Mahallemize kanser saçan bu baz istasyonunu Allah rızası için kaldırın” dedi.
Ayvalık Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çelik ise, “Allah’tan biz buradaydık, arbedeye mahal bırakmadık. Bu tür çalışmalar gece değil gündüz olmalı. Gece saatlerinde yapılan bu çalışmalar vatandaşlar tarafından kuşkuyla karşılanıyor” diye konuştu.
Mahalle halkı, daha sonra polis ekiplerinin denetiminde karakola götürüldü. Mahalle halkının şikayetçi olduğu firmaya Kabahatler Kanununa göre 2 bin 150 lira ceza kesileceği öğrenildi. Ayvalık Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde hareket eden mahalle halkı ise firma hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir