YEREL HABERLER - 08 Ekim 2015 Perşembe 17:28

Sarımsaklı'da Yonca 1 Sitesinin Altyapı Çalışmaları Başladı

A
A
A
Sarımsaklı'da Yonca 1 Sitesinin Altyapı Çalışmaları Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden biri olan Sarımsaklı’nın Yonca 1 mevkiinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri tarafından alt yapı çalışmaları başlattı.
Büyükşehir Yasasıyla kapatılan Küçükköy Belediyesi tarafından İller Bankası’ndan alınan ödenekle gerçekleşen kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra Sarımsaklı’nın Yonca 1 mevkiinde yıllardır altyapı sıkıntısı çeken vatandaşlar kanalizasyonun çalışmaya başlaması ile rahata kavuşacak olmanın keyfini yaşıyorlar.
Söz konusu bölgede altyapı çalışmaları yapılmadığı için bu bölgede yaşayan vatandaşların ağır lağım kokusu ve buna paralel olarak adeta sivrisinek istilasına uğradıklarına ilişkin şikâyetlerin ardından geçtiğimiz Temmuz ayında Yonca 1 sitesi sakinleri Büyükşehir Belediyesinin Ayvalık’taki yerini basarak kanalizasyon dairesi tarafından altyapının bir an önce yapılması için müracaatta bulundular.
Bunun sonucunda da BASKİ yaptığı çalışmalar sonrasında Yonca 1 sitesinin altyapı ihalesini yaptırarak, iş yapacak olan Deniztuna Alt Yapı Firmasına yer teslimini tamamladı.
Kanalizasyon çalışmasını yapacak firmanın yetkilisi Mevlüt Demir kanalizasyon çalışmalarına başladıklarını 8 bin 730 metrelik altyapıyı yeni sezona kadar tamamlayacaklarının müjdesini verdi.
Mahalle sakinleri de Yonca 1 sitesinin altyapı çalışmalarını başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ yetkililerine teşekkür etmeyi ihmal etmediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.