YEREL HABERLER - 24 Kasım 2015 Salı 16:06

Solak Öğretmenler Gününü Kutladı

A
A
A
Solak Öğretmenler Gününü Kutladı

Balıkesir Osmanlı Ocakları İl Başkanı Nuri Solak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklaması yayınladı. Solak “Milletimizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin tek yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sistemidir.”dedi.
Osmanlı Ocakları İl Başkanı Solak yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Türk milletine mensup olma bilincinin anlaşılmasında, yayılmasında en önemli fonksiyona sahip olan öğretmenlerimizin; geçinme zorlukları, eğitimde araç-gereç eksikliği, okul ve derslik yetersizliklerinin olduğu bilinen bir gerçektir. Gelecek nesilleri teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin; başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettikleri itibarı kazanmaları gerektiği herkesin dikkat etmesi ve çözüm üretmesi gereken bir noktadır. Değerler sistemimizde bu denli önemli bir yere sahip olan öğretmenlerimizin, yaşam standartlarınında hak ettikleri konuma getirilmesi; itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesinide sağlayacaktır.”dedi.
Geleceğine yön verecek nesilleri yetiştirmek için eğitimciliği bir ideal olarak benimseyen ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret gösteren öğretmenlerin toplumun en kıymetli değerlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Solak, "Öğretmenlik insanlık tarihinin en kıymetli ve ölümsüz mesleğidir. Onların yetiştirdiği nesiller ülkemizin geleceğine sahip çıkacak, aldığı eğitimle ülkesini bir adım daha öteye taşıyacak fidanlardır. Öğretmenlerimiz; bilgi sahibi, çalışkan, vatanına bağlı ve kendini doğru ifaden bireyler yetiştirmek için üstlendikleri sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Bizlere düşen en önemli görev öğretmenlerimize gereken saygı ve değeri göstermektir" dedi.
Solak “Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz ve bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir