GENEL - 10 Aralık 2017 Pazar 16:51

Uluçınar Derneği’nden ’Kudüs’ protestosu

A
A
A
Uluçınar Derneği’nden ’Kudüs’ protestosu

Uluçınar Derneği Balıkesir Şubesi, ABD’nin Kudüs provokasyonuna tepki gösterdi.

Uluçınar Derneği Balıkesir Şubesi, ABD’nin Kudüs provokasyonuna tepki gösterdi.


Uluçınar Derneği Balıkesir Şubesi tarafından ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi protesto edildi. Basın açıklaması öncesi Kuran-ı Kerim okundu ve ardından da minik bir öğrenci İstiklal Marşını seslendirdi. Kudüs’ün tarihinin de anlatıldığı programda konuşan Uluçınar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Aldülmetin Tokgöz, Kudüs’ün kanayan bir yara olduğunu belirterek, bu meselenin sadece Filistin’in sorunu olmadığını, bunun tüm Müslümanların sorunu olduğunu söyledi.


Tokgöz okuduğu basın metnini şiir gibi seslendirerek, "Safratüs Sahra, Kıble mescidi, Nebi Kapısı, Müslümanların kalbinde yüz kırk dönümlük yürek yarası. Yeryüzünde ikinci Mescid. İlk kıble. Eğer tutsak olacaksa çatırdasın gök kubbe. Yarılsın yer yüzü başları eğelim. Peygamber göğe yükselirken biz yerin dibine girelim. Bu utançla Allah’ın karşısına nasıl gidelim. İlk kutsal mescitten biri Mescid-i Aksa. 50 yıldır parmaklıkların ardında. Yani yarım asır. Bir buçuk milyar Müslüman buna nasıl dayanır. Müslümanlar uyanmalı. Dizilerle, filmlerle gündemini ve gününü aldatmamalı" dedi.


Kudüs’ün gündemden düşmemesi gerektiğini vurgulayan Tokgöz, "Unutmak ihanettir, unutursan yıkarlar. Bugün Kudüs’e girenler, yarın İstanbul’a demir atarlar. Yani Kudüs son kale. Üzerimize düşeni yapmalıyız. Yoksa bu vebalden kurtulamayız. Kendinizi Kudüs davasının birer neferi gibi görün. Her biriniz en az 10 kişiyi bilinçlendirsin. Bilinçlendirsin ki Kudüs’te ezan dinmesin. Bugün kafirlerin gücüne aldanan, onlardan çekinen 1.5 milyarlık İslam alemi, Selahaddin Eyyubi gibi samimi iman ederse, kafirler, zalimler Tel Aviv’in eşkıyası bu ümmetin önünde eğilecektir Allah’ın izniyle" diye konuştu.


Konuşma sonrası dua eden grup, ardından dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir