YEREL HABERLER - 23 Ekim 2016 Pazar 17:57

Vali Yazıcı, bilim insanı Durukan’ı ziyaret etti

A
A
A
Vali Yazıcı, bilim insanı Durukan’ı ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, bilimsel çalışmalarıyla Nobel’e aday gösterilen Faruk Durukan’ı ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.
Bazı etkinliklere katılmak üzere Edremit Körfezi’ne gelen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye’nin ilk bitki özü üretim tesisini ziyaret etti. Taşı su haline getirerek, maddelere yanmazlık sağlayan buluşuyla 2010 yılında bilim dalında Nobel’e aday gösterilen, bilim insanı Faruk Durukan ile görüşen Vali Yazıcı, yeni çalışmaları inceledi. Bor madeninden dünyanın en saf sodyumpentaborat maddesini elde etmeyi başararak, yakın geçmişte dünya bilimini yeniden şaşırtan Durukan, bu çalışma sayesinde, dünyanın en güvenli nükleer santrallerinin kurulabileceğini anlattı. Ülkedeki 20’ye yakın üniversite ile ortak bilimsel çalışmalar yürüten Faruk Durukan’ın öncülüğündeki Kale Natürel isimli ar-ge şirketi, aynı zamanda ilaç ham maddesi de üretiyor.
Bir süre, Durukan’ın sunumunu izleyen Vali Yazıcı, Faruk Durukan ve bilim heyetine çalışmalarında başarılar dileyerek tesisten ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir