EĞİTİM - 21 Eylül 2017 Perşembe 13:35

Vali Yazıcı eğitimciler ile bir araya geldi

A
A
A
Vali Yazıcı eğitimciler ile bir araya geldi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit ilçesi ziyaretinin son toplantısını Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi Öğretmen Buluşmaları kapsamında okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelerek gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit ilçesi ziyaretinin son toplantısını Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi Öğretmen Buluşmaları kapsamında okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelerek gerçekleştirdi.


Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, eşi Nuray Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, kurum müdürleri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.


BENGİ Projesi yürütme ekibi adına bir sunum gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın akabinde Edremit İlçemizde yapılan BENGİ Projesi çalışmaları ile ilgili İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı bilgi verdi.


Kaymakam Ali Sırmalı "BENGİ projesi kapsamında geçen yıl ilçemizde ilk olarak öğretmenler buluşması gerçekleştiren Sayın Valimiz Ersin Yazıcı 2017-2018 eğitim öğretim döneminde de ilk öğretmenler buluşmasını ilçemizde gerçekleştirmesinden büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Edremit ilçesi olarak gecen eğitim döneminde BENGİ projesi kapsamında Akademik Başarı, Değerler Eğitimi, Sosyal- Kültürel- Sanatsal- Sportif Faaliyetler, Okul-Aile- Toplum Çalışmaları alanlarında oluşturulmuş projeler okullarımızda başarı ile uygulanarak bir çok etkinlik yapıldı. Bu yıl da ilçemizde 2017-2018 döneminde BENGİ etkinliklerinin daha da artarak devam edeceğini umuyorum. Çünkü Edremit’te öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu projeyi sahiplenerek çok sevdiler. İlçemizde özellikle Akademik Başarı alanında Kaymakamlığımızın, Belediyemizin katkılarıyla uygulanan projeler de meyvelerini vermeye başladı. İlçemizin projelerde gösterdiği başarılardan dolayı çok mutluyuz." dedi.


En güzel yatırımın geleceğe olan yatırım olduğunu vurgulayan Kaymakam Sırmalı, “Bizler çocuklarımızın eğitim ve öğretim alanında donanımlı olabilmeleri, sosyal yaşam alışkanlıklarını kazanabilmeleri, iletişim kurabilme yeteneğine sahip olabilmeleri, sorumluluk bilinci ile özgüven sahibi güçlü bireyler olabilmelerine katkı sağlayacak faaliyetler yapmaya ve yapılan tüm faaliyetleri desteklemeye çalışıyoruz. Bundan sonra da çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Geleceği emanet ettiğimiz yarınlarımızın en iyi koşullarda eğitim alabilmesi ve sosyal kültürel aktivitelerden en iyi şekilde faydalanabilmesi amacıyla çıktığımız bu yolda öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlayabilmek, ulaşamadıkları mekânlara ulaştırabilmek, gidemedikleri yerlere götürebilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Çocuklarımızın yüzünde bir nebze de olsa mutluluk görebiliyorsak bu bizim projelerimizin başarıya ulaştığının en önemli kanıtıdır.”dedi.


Balıkesir’de eğitimin kalitesinin artması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı ise, "Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında en büyük faktör eğitimdir. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ziyaret ediyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbetler yapıyoruz." dedi. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında, milli, manevi ve insani değerlere sahip olarak yetişmelerinin de çok ama çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Balıkesir’de göreve başladığımda önem verdiğim en öncelikli konu eğitim olmuştur. Bu amaçla Balıkesir’de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik." dedi.


Balıkesir’de eğitimde bilimsel kalitenin artması için takım ruhu ile hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Takım ruhu olmadan, bir okulda huzur, güven ve başarı ortamı oluşturulamaz. Her konuda olduğu gibi eğitim-öğretim konusunda da hedef belirlemelisiniz. Yüreğinizi işin içine koymadan yol alınmıyor. Onun için işinizi sevmezseniz kesinlikle verimli olamazsınız. Amacımız öğrencileri sadece bilgiyle donatmak değil, bir sınava, bir üst sınıfa veya bir üst okula hazırlamak değil, ahlaklı, kişilikli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır." dedi.


BENGİ Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, "BENGİ Projesi’nin öne çıkan yönü eğitime mercek tutması ve başta kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin BENGİ Projesi’nin içinde yer alması hususudur. 12 hatta 13 yıl bize teslim edilen bir nesil var elimizde, elbette ailenin öğrencilere verdiği eğitim önemlidir fakat öğretmenlerin öğrenciler üzerinde etkisi de çok büyük olmuştur. Yıllardır değerler eğitimi sadece Din Kültürü öğretmenlerine aitmiş gibi düşünüldü. Oysaki BENGİ Projesi değerler eğitimini tüm başlıklar ve alanlar etrafında görür. Bir esnaftan bahsederken onu diğer insanlardan farkını ’Doğru’, ’Dürüst’ gibi kavramlarla ifade ederiz, oysaki bu kavramlar tüm insanlarda zaten olması gereken kavramlardır. İşte bu değerler öğrencilere nasıl kazandırılır bunun derdinde olmalıyız." dedi.


Balıkesir genelinde eğitim kurumlarının en iyi düzeye yükselmesi, öğrencilerin başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapılmaya devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, şunları söyledi: "Eğitim ve öğretim, Vali olarak ilimizde en öncelikli konularım arasında yer alıyor. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe mutlu oluyorum. Eğitimde her daim ve her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Eğitim toplumların en önemli konusudur. İlin eğitim durumunu en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz. Çocukların kabiliyetlerini tespit ederek aileleri ile işbirliği içinde, öğrencileri iyiye, doğruya, güzele yönlendirmemiz lazım. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır." diye konuştu.


Başarının tesadüfi olmadığını söyleyen Vali Yazıcı, "Çocuklarımıza en iyi eğitimi vermeye çalışmak en önemli görevimiz olmalıdır. Başarılı olmak için inanmak ve büyük hedefler koymak lazım. Bu başarınız topluma, vatana ve millete başarılı hizmet olarak geri dönecektir. Biz buna inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edin. Bu anlamlı seferberlikte; sefer arkadaşlarımız olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim yöneticilerimize, proje destekçilerimize ve BENGİ’ye kendi imzasını atan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. " dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
İstanbul Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu’nda esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Fahrettin Koca’ya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, eşlik etti. Öğle namazını Millet Camii’nde kılan Bakan Koca, 58. Bulvar esnafını ziyaret etti. Ziyaretin ardında Bakan Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Başhekimlik binasında hastane yöneticileri ve çalışanları ile bir araya gelen Bakan Koca, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Dünyada hekimlik, sigorta şirketleri ile avukatlar arasına sıkışmış durumda” Hekimlerin yapmış oldukları operasyonlardan sonucu kötü olan ve hekimlerin tazminat ödemelerini sonlandıran yasa ile konuşan Bakan Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor. Kasıt olmadıkça sağlık çalışanına veya hekime rücu edilme durumu söz konusu değildir. 1 buçuk yıldan fazla zaman geçti, devam eden davalar dahil olmak üzere bugüne kadar hiçbir hekim arkadaşımıza rücu söz konusu olmadı. Kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Kasıt varlığı mahkeme kararıyla sabitse o zaman cezaevinde olan bir kişiden bahsediyoruz. Bu anlamda beyaz reformun en büyük kazanımlarından bir tanesi Malpraktis Yasası oldu. Dünyada hekimlik, sigorta şirketleri ile avukatlar arasına sıkışmış durumda. Türkiye uygulamada dünyada örneği olmayan bir ülke hekim arkadaşlarımızın uygulamadaki başarılarını biliyoruz” dedi. “Bahsettiğiniz bilirkişi raporuyla tespit edilen özel sektörde çalışan biriyle ilgili olan bir davadan bahsediyoruz” Özel sektörde çalışan bir hekimin 39 milyon tazminat ödemesiyle ilgili konuşan Bakan Koca, “Malpraktis, bu uygulamadaki başarımızı sürdürmek için son derece önemli bir yasaydı. Bu yasa ile kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Bahsettiğiniz bilirkişi raporuyla tespit edilen özel sektörde çalışan biriyle ilgili olan bir davadan bahsediyoruz. Kamuda çalışan hiç kimsenin bu anlamda kasıt olmadıkça rücu durumu söz konusu olmayacak. Özel sektör ayrı. Kamuyla ilgili güvence sağlanmış durumda. Bu anlamda hiçbir hekim arkadaşımız endişe etmesin. Devam eden ve bundan sonra olacak olan davalarla ilgili kasıt, mahkeme kararıyla sabit değilse hiçbir şekilde rücu söz konusu olmayacak. Bu yasa dünyada benzeri olmayan hekimleri güvence altına alan bir yasa olduğunu bilelim” şeklinde konuştu. “700 yataklı bir hastanenin yakında yapım ihalesine çıkıyoruz” Zeytinburnu’nda yeni bir hastanenin yapım ihalesine çıkıldığını söyleyen Bakan Koca, “Zeytinburnu’yla ilgili ciddi bir sağlık kuruluşuna ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz. Buradan arsasını planladığımız, imar durumunu belediye başkanımın da bu noktada bitirdiği ve projesini de bitirmiş olduğumuz 700 yataklı bir hastanenin yakında yapım ihalesine çıkıyoruz. Var olan hastanenin 300 yataklı hastane ile birlikte sağlık kampüsünde toplam 1000 yataklı eğitim, araştırmasın Zeytinburnu kavuşmuş olacak. Bununla ilgili 2026 yılı sonunda bitirmeyi planladık. Burada göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisinin önemli olduğunu biliyoruz. Göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisinin önde olduğu ama onkoloji, KVC dahil bütün birimleriyle yetkin olan hastanın bir başka hastaneye sevk edilmediği, şehir hastanesi standartlarında bir hastaneye Zeytinburnu kavuşmuş olacak. 2026 yılı sonu için bitirmeyi planladık” ifadelerini kullandı. Zeytinburnu’na yeni bir sağlık kompleksine ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Başkanımla da konuştum, var olan alanın sağlık alanı olarak, sağlık kuruluşu yapılmasından yanayım. Bu konuyla da ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’yle onunla görüşmüş olacağım. Burayı da sağlık alanına katmak istiyoruz. Çabamız o yönde olacak” cümlelerini kullandı. Bakan Koca, açıklamaların ardından hastaneden ayrıldı.