- 17 Mayıs 2018 Perşembe 15:14

Aş evi hizmet vermeye başladı

A
A
A
Aş evi hizmet vermeye başladı

Yardımsever vatandaşların da katkısıyla her Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştıran Bartın Belediyesi Aş Evi bu yılda hizmet vermeye başladıBelediye Sosyal Tesisleri’nde açılan Belediye Aş Evi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Cemal Akın, yardımsever vatandaşların katkısıyla her gün aş evinde pişirilen iftarlık ve sahurluk yemeklerin belediye tarafından kaplarla ihtiyaç sahibi 530 haneye ulaştırılacağını söyledi.

Yardımsever vatandaşların da katkısıyla her Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştıran Bartın Belediyesi Aş Evi bu yılda hizmet vermeye başladı


Belediye Sosyal Tesisleri’nde açılan Belediye Aş Evi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Cemal Akın, yardımsever vatandaşların katkısıyla her gün aş evinde pişirilen iftarlık ve sahurluk yemeklerin belediye tarafından kaplarla ihtiyaç sahibi 530 haneye ulaştırılacağını söyledi.


Akın açıklamasında “Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesi ile Aş Evimizi açmış bulunuyoruz. Burada 1650 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu dağıtımı da evlere veya talepte bulunan vatandaşlarımızın bulunduğu yerlere yapıyoruz. Bu işle İtfaiye ve Temizlik İşleri Müdürümüz Mustafa Kanmaz Bey ilgileniyor. Aşçılarımız ve dağıtım ekibimiz olmak üzere 2 ayrı grup çalışıyor. Muhtarlarımızdan gerekli evrakları alarak bizlere müracaat eden vatandaşlarımıza sefertasları ile sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Ramazan Ayı boyunca yaklaşım 48 bin civarında yemek dağıtımında bulunacağız. Bu çalışmamız yardımsever vatandaşlarımızın katkısı çok büyük. Kimi yardımsever vatandaşımız zekâtını belediyemize vererek, kimi vatandaşımız market alışverişi yaparak, kimi vatandaşımız da makbuz almak kaidesi ile nakdi yardımda bulunarak bu hizmetimize katkıda bulunuyorlar. Bu çalışmamızın yanı sıra Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde muhtarlıktan gerekli evrakları alan vatandaşlarımıza gıda yardımında da bulunuyoruz. Bu çalışmamızda yaklaşık 3 bin koli şeklide gerçekleşiyor. Bu dağıtımların kime gittiğini ben bilmiyorum. Özellikle de öğrenmek istemiyorum. Az da olsa halkımızın dertlerine, sıkıntılarına yardımsever vatandaşlarımızla birlikte derman olmaya çalışıyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturuyla hareket ediyor, gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Ben yardımsever vatandaşlarımıza ve görevli personelimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca İslam Âlemine bolluk, bereket ve huzur getirmesi dileklerimle, tüm halkımızın Ramazan Ayı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Seymenli çocuklara park müjdesi Yeşil alan sayısının artırıldığı Başiskele’de, Seymen Mahallesi Başarı Sokak’taki 2 bin metrekarelik alana park inşa ediliyor. Basketbol, voleybol ve tenis sahalarının bulunacağı park, çocuklar ve gençlerin tüm ihtiyacını karşılayacak. Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yanda park ve bahçelerin, millet bahçelerinin, mesire alanları gibi yeşil alanların bakım onarım, çim biçme, yabani ot temizleme ve mıntıka temizliğini gerçekleştirirken; diğer anda ilçeye yeni parklar kazandırıyor. Bu kapsamda, Seymen Mahallesi Başarı Sokak üzerindeki 2 bin metrekarelik alana yeni park yapılıyor. Parkta basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek saha, 2 kameriye, çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve otopark alanları yer alacak. Tamamlandığında yalnızca çocuklar ve gençlerin değil, yeşil alanıyla büyüklerin de nefes alacağı park, bölge sakinlerinin büyük ihtiyacını karşılayacak. Seymen Mahallesinde yapımı devam eden park çalışmalarını yerinde inceleyen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Başiskele’mizde güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Bu sosyal alanımızı en kısa zamanda tamamlayıp genç kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Geleceğimizin hazinesi olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimiz için nice güzel işleri ve eserleri kentimize kazandırmayı sürdüreceğiz" dedi Öte yandan, belediye ekipleri Döngel Mahallesi’nde Kadife Çiçeği ve Elmas Hanım Sokak arasında kalan çocuk oyun parkını, oyun grupları ve zeminiyle birlikte baştan sona yeniledi. Daha güvenli, konforlu ve eğlenceli hale getirilen park rengarenk görüntüsüyle çocukları şimdiden cezbetmeye başladı.