EĞİTİM - 22 Eylül 2017 Cuma 17:09

Bartın Üniversitesi Uluslararası öğrencilerine ‘Hoş Geldin’ dedi

A
A
A
Bartın Üniversitesi Uluslararası öğrencilerine ‘Hoş Geldin’ dedi

Bartın Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılında kayıt yaptıran 14 farklı ülkeden 197 öğrencisine ‘Uyum Etkinlikleri’ ile merhaba dedi.

Bartın Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılında kayıt yaptıran 14 farklı ülkeden 197 öğrencisine ‘Uyum Etkinlikleri’ ile merhaba dedi.


Bartın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörlüğü tarafından bu yıl kayıt yaptıran 14 ülkeden 197 öğrenci için ‘Uyum Etkinlikleri’ gerçekleştirdi. İlk olarak Ağdacı Kampüsünde başlayan etkinliklerde katılımcı öğrencilere Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörü Uzm. Burçin Kef tarafından üniversitenin yapısı ve olanakları anlatıldı. Uluslararası öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla Türkiye ve Bartın hakkında da çeşitli bilgiler aktarıldı.


Ağdacı Kampüsündeki programın ardından Kutlubey Kampüsüne geçen öğrenciler burada Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile bir araya gelerek yemek yediler. Rektör Uzun burada yaptığı konuşmada öğrenci odaklı bir üniversite olduklarını kaydederek “Ülkemizi ve Bartın Üniversitesi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizler artık ülkemizde ve üniversitemizde bir misafir değil, ev sahibisiniz. Üniversite olarak en temel önceliğimiz, daima öğrencilerimizdir. Güçlü akademik kadromuz sürdüreceğiniz bütün eğitim ve öğrenim faaliyetlerinde yanınızda olacak. Artık bu büyük ailenin bir üyesi olarak, başarı çıtanızı daha yukarılara taşıyarak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi.


Uluslararası öğrenciler Kutlubey Kampüsündeki derslikleri de inceleyerek, öğrenim hayatları boyunca ders işleyecekleri alanları yakından tanıdı. Ardından Merkezi Araştırma Laboratuvarına geçen öğrencilere, burada akademik personel tarafından bilgiler verildi.


Uyum Etkinlikleri kapsamında Amasra’yı da gezen öğrencilere, Türk kültürü ve Amasra’nın tarihi anlatıldı. Amasra Müzesi’ni de gezen öğrenciler, 3 bin yılı aşan tarihiyle binlerce eseri yerinde gördüler. Ziyarette Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz Dönemlerine ait eserler gösterilerek tarihleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gezide Osmanlı dönemine ait bakır mutfak kapları, silahlar, yazım takımları, şamdanlar, mühürler, kantarlar, seramikler, Kuran-ı Kerimler, gümüş süs eşyaları, keseler, eski duvar saatleri ve yüzüklerin yanı sıra Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatını tanıtan eserler de gösterildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Terörden temizlenen dağlarda yetişen şifalı otlar ilaç deposu gibi Şırnak dağlarından temizlenen terörün ardından oluşan huzurla birlikte vatandaşlar şifalı otları toplamak için dağlara akın etmeye başladı. Adeta ilaç deposu olan dağlarda bir çok hastalığa iyi gelen bitkiler yetişiyor. Beytüşşebap ilçesinde 3 bin metreye kadar çıkan karlı dağlarda bahar aylarında yetişen endemik bitki türleri binlerce hastaya şifa oluyor. Hengedan, bik ve ment otlarının yanı sıra, çevr, luşk, kenger, heliz, alilo ve daha bir çok bitkinin yetiştiği dağlara giden vatandaşlar günlerce topladıkları bitkileri at sırtında köylerine getiriyor. Zorlu yolculuk ve pancar toplama 2 gün sürüyor. 6 kilometre atların sırtında dağa çıkan köylüler burada kamp kurup geceyi dağlarda geçiriyor. Sabahın ilk ışıklarıyla pancara çıkan köylüler kilolarca pancarı toplayıp at sırtına yükleyerek köylerine getiriyor. Kimi topladığı bitkileri satıyor, kimisi de ilaç olarak kış aylarında tüketmek için saklıyor. İlkbahar aylarında 20 gün yetişen bu bitkileri toplama mesaisi günlerdir devam ediyor. Servet Ermağan, topladıkları bitkileri guatır ve kanser tedavisinde kullandıklarını söyledi. Ermağan, "Sabah yola çıktık 6 kilometre yol geldik burada pancarları toplayıp evimize götürüyoruz. Bu bitkiler guatır ve kanser ilacı olarak kullanılıyor’’ dedi. Caner Gükçe isimli bir genç ise "Günler önce buraya çıkıyoruz. Dün kamp kurduk, uyuduk, sabah pancar topladık. Her sene olduğu gibi bu yılda geldik. Kimisi topladıklarını satıyor, kimisi ilaç olarak götürüyor’’ diye konuştu.
İstanbul lifebox’tan kullanıcılarına A Milli Takım’la tanışma fırsatı Türkiye’nin önde gelen dijital operatörlerinden Turkcell’in bireysel bulut depolama servisi lifebox, spor tutkunu kullanıcılarına A Milli Takım futbolcularıyla antrenmanda tanışma fırsatı sunuyor. Futbolseverler, 31 Temmuz tarihine kadar lifebox uygulamasından başvurularını yapıp çekilişe katılabilecekler. Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşen proje kapsamında, lifebox’ta ücretli paketi olan mevcut veya yeni abonelerin katılabileceği bir çekiliş düzenlenecek. Kullanıcılar, 31 Temmuz tarihine kadar lifebox uygulamasındaki keşfet bölümünden başvurularını yapıp, çekilişe katılabilecekler. Çekiliş sonunda şanslı üç kullanıcı, A Milli Futbol Takımı’yla Riva Tesisleri’ndeki antrenmanda bir araya gelerek, özel bir deneyim yaşayacak. Gelişmiş teknolojileriyle kullanıcılarına sade ve kolay bir deneyim sağlayan lifebox’da kullanıcılar, otomatik yedekleme özelliği ile tüm fotoğraf ve videolarını ister Wi-Fi isterlerse hücresel veri ile yedekleyebiliyor ve verilerini orijinal kalitede saklayabiliyorlar. Ayrıca lifebox’a yedekledikleri rehberi telefonlarına geri yükleyebiliyor ve tekrarlayan kayıtları teke düşürebiliyorlar. lifebox yapay zekâ yardımıyla kişi, nesne, zaman ve konum tanımanın yanı sıra seçtiği fotoğraflar arasından otomatik hikâyeler oluşturabiliyor. Fotoğraf düzenleme özelliği ile görselleri özel filtre, efekt ve çerçevelerle özgünleştirebilen lifebox çıkartmalarla da anılara eğlence katıyor. lifebox, kullanıcıları sosyal medyada paylaşacağı fotoğrafa karar veremediği zaman ise platformun Photopick fotoğraf analizi özelliğini kullanarak hangisinin daha çok beğeni alacağını görebiliyor.