GENEL - 02 Şubat 2018 Cuma 16:52

Bartın Üniversitesinde kalite eğitimi verilecek

A
A
A
Bartın Üniversitesinde kalite eğitimi verilecek

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında yapılan iş birliğiyle öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler kalite yönetim sistemleri eğitimi alacak.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında yapılan iş birliğiyle öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler kalite yönetim sistemleri eğitimi alacak.


Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimi” alacak. İslami İlimler Fakültesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında yapılan protokolle gerçekleştirilecek eğitimler 3 ay sürecek. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yükseköğretimde kalite standartlarının oluşturulması ve bu alanda uluslararası uyumluluğun sağlanabilmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2005 yılında "Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği" yayımlandığını belirterek, Üniversitelerde kalite yönetimi yaklaşımının uygulanabilmesi için öncelikle fakülte içerisinde kaliteye dayalı bir sisteminin oluşturulması gerektiğini söyledi.


Rektör Uzun üniversitelerde kalite standartlarını yükseltme konusunda atılan adımların önemine de vurgu yaparak, İslami İlimler Fakültesi ve BAKKA arasında gerçekleştirilen çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ise imzalanan sözleşme kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili bilgiler vererek “Öğrenci odaklı bir fakülte olarak, öğrencilerimize sunduğumuz eğitim-öğretim hizmetlerinin kalitesini mümkün olabilecek en üst düzeye ulaştırmayı, bu sayede gerek onlara gerekse topluma ve ülkemize en yüksek katma değeri sağlamayı amaçlamaktayız. Bu sebeple akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan Fakülte bileşenlerinin kaliteye yönelik bir eğitim alması gerekmektedir. Eğitimin katılımcıların hem kişisel gelişimleri açısından hem de görev yaptıkları kurumdaki iş ve işleyişin kalitesi ve verimliliği açısından etkisi büyük olacaktır” dedi.


Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve BAKKA arasında gerçekleştirilen sözleşmenin imza törenine Prof. Dr. Kaygın ile birlikte Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Kâmil Coştu, Doç. Dr. Asife Ünal ve Arş. Gör. Nihat Durmaz; BAKKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Ümran Öztürk Demiray, Uzman Öznur Çapraz ve Bartın ili BAKKA YDO Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir