YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:54

Bartın Üniversitesi’ne yeni bir bölüm daha açıldı

A
A
A
Bartın Üniversitesi’ne yeni bir bölüm daha açıldı

Bartın Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’ne bağlı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nü açarak bünyesine yeni bir bölüm daha kattı.

Bartın Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’ne bağlı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nü açarak bünyesine yeni bir bölüm daha kattı.


Bartın Üniversitesi tarafından Eğitim Fakültesi’ne Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü açılmasına yönelik Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvuru kabul edildi. Ülkenin ihtiyaçları gözetilerek yeni programlar açıldığını belirten Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümümüz seçkin öğretmenler, eğitimciler, akademisyenler ve araştırmacıların yetişmesine yardımcı olacaktır. İlk etapta 30 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayacak yeni bölümümüz, gittikçe önemi artan bilişim konusunda donanımlı bireylerin yetişmesine olanak sağlayacaktır.” dedi.


Rektör Uzun, başta YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç’ın şahsında Yükseköğretim Kuruluna ve bölümün açılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus’ta sergi açtı. Başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan Monastir kentinde düzenlenen resim sergisinin açılışına GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunuslu yetkililer, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Marina’da İlkbahar Festivali kapsamında kişisel resim sergi açan Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Tunus’ta açtığı sergiyle birlikte yurt dışındaki 9’uncu sergisi olduğunu söyledi. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Atalay konuşmasında, “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılının anıldığı 2023’te düzenlenen çevrim içi sergideki eserleri fiziksel sergiye dönüştürdük. 400 eser arasından seçerek 38 sanat çalışmasını bu sergi için hazırladım. Sergideki eserlerim Hazreti Mevlana’nın felsefesi ve tasavvuf kültürünü anlatıyor. Aynı zamanda Hazreti Mevlana’nın dünyaya vermek istediği sevgiyi, barışı ve herkesi kendi toplumunda barış içerisinde yaşamasını çağıran bir iklimi barındırıyor. Sergide, Hazreti Mevlana’nın felsefesi, dervişin evreni temalı bir betimleme içinde sema ritüeli çok önemli bir ortak özellik, bu özelliğe bağlı olarak sema gösterisini tanımlayan ve onun felsefi duruşunu sevgi düşüncesini ele alan çalışmalarım yer alıyor” diye konuştu.