KÜLTÜR SANAT - 20 Ekim 2017 Cuma 10:15

Bartın Yöresel Yemek Yarışması’nın dördüncüsü yapıldı

A
A
A
Bartın Yöresel Yemek Yarışması’nın dördüncüsü yapıldı

Bartın’da yok olmaya yüz tutmuş yemek kültürünü tanımak, tanıtmak, genç nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmada sergilenen yemekler kayıt altına alındı.

Bartın’da yok olmaya yüz tutmuş yemek kültürünü tanımak, tanıtmak, genç nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmada sergilenen yemekler kayıt altına alındı.


Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Bartın Belediyesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartınlıların katkılarıyla, yok olmaya yüz tutmuş yemek kültürünü tanımak, tanıtmak, genç nesillere aktarmak amacıyla yemek yarışması düzenlendi. Bartın Gazhane Parkında Düzenlenen Yarışmaya Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Kültür Müdürü Fuat Dursun,Daire Müdürleri vatandaşlar ve yarışmacılar katıldı.


Yarışmada söz alan Bartın Valisi Nusret Dirim, "Batı Karadeniz de Bartın mutfağı önemli bir yer tutmakta bu önemli kültürü gelecek kuşaklara aktarmak adına bu gün burada yapılan çalışma önem arz etmekte ama maalesef dışarıdan gelen turistler bu yemekleri birkaç konak haricinde hiçbir yerde bulamıyor. Bu yemeklerin ulaşılabilirliğini arttırmak zorundayız” dedi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise yaptığı konuşmada, "Geleneksel hale gelen bu etkinlik nedeniyle ilk kültür müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum Bartın olarak yüz otuz çeşit yemeğimiz var bu gün burada 65 çeşidi yarışıyor bu yemekleri maalesef lokantalarda yiyemiyoruz evlerimizde yapılan yemekler fakat ilimize gelen turistler bu yemeklere ilgi gösteriyor bununla ilgili kısa sürede çalışma yaparak yemek kültürümüzü tüm dünyaya tanıtmak zorundayız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren yemek sahiplerine ödülleri verilirken 39 Bartınlı bayanın 27 Sebze yemeği 18 hamur işi ve 23 tatlı ile 68 yemek çeşidi ile katıldığı yarışma ardından katılımcılara katılım belgesi verildi. Ayrıca Yöresel Ev Yemekleri dalında ana yemekler, hamur işleri, tatlılar kategorisinden seçilen yarışmacılara, 1. seçilen yarışmacı 750 TL 2. seçilen yarışmacı 500 TL 3. seçilen yarışmacı 250 TL para ödülü verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."