EKONOMİ - 12 Ekim 2017 Perşembe 15:45

Bartın’da 40 arıcı kursa alındı

A
A
A
Bartın’da 40 arıcı kursa alındı

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Arıcılık Kursu’ 40 kursiyer ile il müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Arıcılık Kursu’ 40 kursiyer ile il müdürlüğü toplantı salonunda başladı.


Kursun açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Asım Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Kursun açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Ülkemiz koloni varlığı bakımından dünyada 3., bal üretimi bakımından 2. sıradadır. İlimizde bin 500 civarında arıcı ve 30 bin kadar arılı kovan bulunmaktadır. Bal üretimimiz 175 ton civarındadır. Son 3-4 yıl içinde 44 arıcılık kursu açtık ve bu kurslarımızda bin 430 kursiyerimize eğitim verdik. Bakanlığımızca uygulanan Genç Çiftçi Projeleri kapsamında 40 üreticinin 2016 – 2017 yılları içinde projesi onaylanmış bin 600 arılı kovan çiftçilerimize dağıtılmıştır. Bunun dışında ayrıca arılı kovanlara ve yüzde 50 hibeli tarıma dayalı ekonomik yatırımlarında bal paketleme tesislerine de destekleme verilmektedir. Müdürlük olarak kurslarımız, eğitim ve yayımlarımızla arıcılarımızın daha teknik bilgiyle donanmaları hedeflenmektedir” diye konuştu.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Asım Özdemir kursiyerlere başarılar dileyerek, buna benzer kursları müdürlük olarak desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Konuşmaların ardından kurs öğreticisi Ziraat Teknikeri Recep Işıkoğlu tarafından yapılan bilgilendirme ile kursiyerler eğitime başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.