YEREL HABERLER - 15 Mart 2017 Çarşamba 12:41

Bartın’da Mart ayı muhtarlar toplantısı yapıldı

A
A
A
Bartın’da Mart ayı muhtarlar toplantısı yapıldı

Bartın’da Mart ayı muhtarlar toplantısı Vali Nusret Dirim başkanlığında merkeze bağlı belediye mücavir alan sınırları içinde kalan 17 köy muhtarın katılımı ile yapıldı.

Bartın’da Mart ayı muhtarlar toplantısı Vali Nusret Dirim başkanlığında merkeze bağlı belediye mücavir alan sınırları içinde kalan 17 köy muhtarın katılımı ile yapıldı.


Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı Murat Karasu, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Metin Çetin, İl Mahalli İdareler Müdürü Ali Taşcı, Bartın DSİ 233. Şube Müdürü Sancar Biçer ve Bedaş Dağıtım Operasyon Müdür Vekili Emrah Yaşar hazır bulundu.


Toplantıda Köy Muhtarlarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Dirim, ilgili Kurum Müdürlerine gerekli talimatları verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.