ASAYİŞ - 11 Ekim 2017 Çarşamba 14:49

Cami hırsızı üçüncü soygunda yakayı ele verdi

A
A
A
Cami hırsızı üçüncü soygunda yakayı ele verdi

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir camideki yardım kasasından para çalarken suçüstü yakalanan hırsız tutuklandı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir camideki yardım kasasından para çalarken suçüstü yakalanan hırsız tutuklandı. Aynı hırsızın geçen Ocak Ayından bu yana İskele Camii’nden iki kez hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Zanlı üçüncü soygunda yakayı ele verdi, o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.


Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde meydana geldi. Kum Mahallesi General Mithat Ceylan Caddesindeki İskele Camii imamı camiye geldiğinde içeride hırsız olduğunu kasadaki paraları aldığını fark etti. Bunun üzerine imam; caminin kapısını dışarıdan kilitleyerek durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarı alan polis ekipleri camiye baskın yaparak hırsızı suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan 44 yaşındaki Muammer Ç. isimli hırsız ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.



Camiye tel aparat saklamış


Hırsızın daha önce camiden üç sefer soygun yaptığı ortaya çıktı. Muammer Ç.’nin caminin içerisinde bir bölmeye tel aparat sakladığı ve bu tel aparat ile kasa içerisinde bulunan paraları çaldığı tespit edildi. Zanlının, tel aparatın ucuna yanında getirdiği sakızı yerleştirerek çakmakla yaktığı; sakızı kasanın içerisine uzatarak kağıt paraları aldığı ortaya çıktı. Aynı yöntemi son kez kullanan hırsızın kasadaki 450 lirayı aldıktan sonra kaçmak isterken kapının kilitli olduğunu fark etti. Karşısında polisleri gören hırsızlık zanlısı elindeki paraları ayakkabılık bölümüne bıraktı. Polisin kıskıvrak yakaladığı Muammer Ç.’nin üzerinden ise iki adet tarihi eser bıçak, iki adet Osmanlı tuğrası sikke, çok sayıda tarihi değeri olan gümüş yüzük ve bir adet altın yüzük çıktı.


Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Muammer Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının daha önce iki kez daha aynı yöntemle aynı camide hırsızlık yaptığı tespit edildi. Yaşananlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir