ASAYİŞ - 06 Kasım 2017 Pazartesi 12:36

İşçilerin eylemde olduğu madene giriş çıkışlar yasaklandı

A
A
A
İşçilerin eylemde olduğu madene giriş çıkışlar yasaklandı

BARTIN(İHA) – Bartın’ın Amasra ilçesinde işçilerin eylem başlatığı TTK işletmesi önünde önlem alan polis ekipleri, çalışanlar haricindekilerin girişine izin vermiyor.

BARTIN(İHA) – Bartın’ın Amasra ilçesinde işçilerin eylem başlatığı TTK işletmesi önünde önlem alan polis ekipleri, çalışanlar haricindekilerin girişine izin vermiyor.


Torba Yasa’nın 58. maddesiyle Türkiye Taşkömürü Kurumunun(TTK) özelleştirileceği iddialarına karşı çıkan Amasra işletmesindeki gece vardiyası işçileri, eylem kararı alarak kendilerini madene kilitlemişti. Gece 12/8 vardiyası sonrasında madenden çıkmayarak eylem başlatan işçilere, 8/4 mesaisine gelen madenci arkadaşları da katıldı. Eylemci yakınlarının işletmeye gelme ihtimaline karşılık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar ile maden işçileri hariç, işletmeye giriş çıkışlar yasaklandı.


Sabah saatlerinde başlayan eylem sonrasında Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüz Erol ve İlçe Emniyet Müdürü Sedat Teber de maden ocağına gelerek sendika temsilcileri ile görüşmeye başladı. Amasra Müessese Müdürlüğü girişinden madene giden sendikaya bağlı aracın arkasında battaniyelerin olması, madencilerin eylemi uzun süre devam ettirmek için hazırlandığı yönünde değerlendirildi.


Öte yandan eylem hakkında açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, “Sabah 06.00’da madenci arkadaşlarımız, torba yasadaki 58 maddenin kaldırılması durumunda ocaktan çıkacaklarını ifade ettiler. Sendika olarak, madenci olarak eylem kararının sonuna kadar arkasındayız. Eylem sadece Amasra değil. Biz sendika olarak torba yasada geçirilmek istenen 58. maddenin madencilerin ve Türkiye madenlerinin sonu olacağını söyleyerek maddenin torba yasadan çıkartılması için Ankara nezdinde gerekli çalışmalarımızı yaptık ancak sonuç alamadık. Bu günkü eylem sonuçsuzluğun ürünüdür. Arkadaşlarımızın yanına - 250 metreye inerek görüştük. Sendika temsilcisi arkadaşlarımız ve biz olmanız gereken yerdeyiz. Arkadaşlarımızın sağlık durumları ve moralleri gayet iyi. Düşündükleri tek şey var, O da Maddenin geri çekilmesi ve alacakları bir somun ekmekle evlerine gelecek korkusu yaşamadan dönmek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.
İstanbul Vitamin LGS’den sınava hazırlık sürecinde bire bir rehberlik desteği Türk Telekom’un iştiraki olan eğitim teknolojileri şirketi Sebit’in yapay zekâ destekli LGS’ye hazırlık ürünü Vitamin LGS’de, uzmanlar ile öğrencileri bire bir canlı görüşmelerde buluşturan rehberlik desteği başladı. Sebit, LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik psikolog ve psikolojik danışmanlarla bire bir rehberlik desteği hizmeti başlattı. 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavına kadar kalan sürede öğrencilerin ilk merkezi sınav deneyimlerinde kaygılarını azaltmak, sınavda nelere dikkat etmeleri gerektiği ve sınava kadar olan süreçte netlerini nasıl artıracakları konularında tavsiyeler sunmak üzere rehberlik desteği verilmesi hedefleniyor. Vitamin LGS hakkında şu bilgiler verildi: LGS hazırlığında uzmanlarla rehberlik desteği Vitamin LGS’de Akıllı yönlendirmeler yapan yapay zekâ teknolojisiyle Vitamin LGS, öğrencileri LGS hazırlık sürecinde adım adım destekliyor. LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav için gerekli olan analiz etme, kritik düşünme, problem çözme gibi üst düzey becerileri kazandıran Vitamin LGS; ‘Bire Bir Rehberlik’ uygulamasıyla da öğrencilerin uzman psikolojik danışmanlardan ve psikologlardan online rehberlik desteği alabilmelerini sağlıyor. Vitamin LGS Bire Bir Rehberlik Paketi’nde ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’ ve ‘Çalışma Davranışı Ölçeği’ olmak üzere 2 test, öğrencilere yönelik 13 ve velilere yönelik 12 eğitim, kırkar ve yirmişer dakikalık 5 adet bire bir online görüşme bulunuyor. Online görüşmeler ek paketlerle artırılabiliyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları tek bir sette 8. sınıf öğrencileri, yapay zekâ destekli Vitamin LGS’yle sınava eksiksiz bir şekilde hazırlanabiliyor. Vitamin LGS Seti’nde kişiye özel çalışma sistemi, uzmanlarla bire bir görüşmelerle rehberlik desteği, 16 bin soru ve çözüm videosu, konu anlatım videoları, MEB örnek soruları ve geçmiş yıllarda çıkmış LGS soruları, 13 deneme sınavı ve ‘Adım Kartları Seti’ bulunuyor. Toplamda 28 soru bankasıyla Türkiye’nin en iyi yayıncılarının kitaplarını bir araya getiren Vitamin LGS’yle öğrenciler, başka bir kaynak arayışıyla vakit kaybetmeden eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanıyor.