YEREL HABERLER - 23 Nisan 2017 Pazar 14:02

‘Veda yemeği değil, vefa yemeği’

A
A
A
‘Veda yemeği değil, vefa yemeği’

Bartın Üniversitesine rektör atamasının ardından Kurucu Rektör Prof.

Bartın Üniversitesine rektör atamasının ardından Kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan için veda yemeği düzenlendi. Vali Dirim burada yaptığı konuşmada “Bu bir veda değil, vefa yemeğidir” dedi.


Bartın Valiliği tarafından düzenlenen veda yemeğinin ilkinde Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Belediye Başkanı Cemal Akın ile birlikte il yöneticileri katıldı. Burada yaptığı konuşmasına “Bu bir veda değil, vefa yemeğidir” diye başlayan Vali Dirim, “Bugün rektör hocamızın 9 yıla yakın ilimizde yaptığı görevi tamamlanmasıyla vefa yemeğinde biraraya geldik. Hocamız Bartın’a yeni bir üniversite kampüsü, binlerce öğrenciyle birlikte birçok şeyi kazandırdı. Görev yaptığı dönem boyunca Bartın’da en nitelikli ve bir o kadar büyük yapılar üniversite bünyesinde yapıldı. Bartın’da hoş bir seda bırakan hocamıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.



“Bartın’a yeni bir Bartın eklendi”


Sağlam temeller üzerinde bir üniversite oluşturulduğunu kaydeden Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, Bartın Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a teşekkür etti. Tunç, “Bartın üniversitesinin kurucu rektörü olarak hocamızın şehrimize büyük katkıları oldu. İlk atandığı 2008 yılından bu yana Bartın Üniversitesini çok güzel bir noktaya taşıdı. Bartın Üniversitesiyle Bartın’a yeni bir Bartın ilave edildi. Sıfırdan aldığı bir üniversiteyi bu seviyelere ulaştıran Rektör hocamızın bu anlamdaki destekleri gerçekten çok büyük oldu. Ankara’daki görevlerini bırakıp Bartın’a 9 yıla yakın bir zaman emek veren hocamız büyük fedakârlıklar gösterdi. Şehrimizin gelişiminde lokomotif görevi gören üniversitemizde hocamızın görev yaptığı süreçte bayrak üst seviyelere çıktı. Temel sağlam atıldığı üniversitemizde yeni atanan rektörümüzle beraber bayrağı daha yukarıya nasıl taşıyabilmenin kaygısında olacağız. Hocamıza çok teşekkür ederken, önümüzdeki yıllarda da bizi yalnız bırakmayacağını temenni ederim” diye konuştu.



“Üniversite büyük bir gelişim gösterdi”


Belediye Başkanı Akın da kuruluşundan bugüne üniversitenin büyük bir gelişim gösterdiğini ifade ederek “2008 yılında üniversite kurulduğundan bu yana birlikte çalışma imkânımız olan rektör hocamıza büyük bir teşekkür borçluyuz. Ağdacı ile birlikte Kutlubey kampüsü büyük bir gelişim gösterdi. Bu gelişimde yeni kampüs yerinin doğru seçilmesi çok önemliydi. Ağdacı kampüsünün genişletilmesiyle olmayacak bu iş, Kutlubey ile birlikte hız kazandı. O gün yeni kampüs alanın belirlenmesinde imza atan 8 devlet kurumunun yanında belediye olarak bizim de imzamız var. Büyük bir gelişim gösteren üniversitemizi bu seviyelere getirerek, Bartın’a kazandıran hocamıza çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.



Üniversite personeli ile Bartınlılar teşekkür etti


Rektör Kaplan için düzenlenen diğer veda yemeğinde ise üniversite personeli, sivil toplum kuruluşları ve şehirden katılımcılarla gerçekleşti. Yemekte konuşan Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ve Prof. Dr. Selman Karayılmazlar üniversiteye 9 yıla yakın verdiği hizmetlerden ve üniversite personeline gösterdiği destekten dolayı Rektör Kaplan’a teşekkür etti.



“Bartın tarihine adını altın harflerle yazdırdı”


22’inci dönem Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak ise 2008 yılından bu yana Bartın’da adeta yeni bir şehir kurulduğunu kaydederek, “Rektör Kaplan, ilk geldiği günden bu yana gayretli çalışmalarıyla Bartın’ın gelişiminde büyük katkılar verdi. Şehrimiz üniversiteyle birlikte sosyal, ekonomik ve kültürel yönden bir ivme kazandı. Rektör Kaplan göstermiş olduğu gayretle Bartın tarihine ismini altın harflerle yazdırdı” dedi.



Katılımcılar duygularını aktardı


İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ise ilk günden bu yana uyum içinde çalışmalarından ve verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. İşadamı İsmail Toksöz ise “Şehrin ekonomisine büyük katkıları olan üniversitemiz, şehrin toparlanmasına vesile oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan büyük emekler verdi. Kendisine teşekkür ederken, her zaman Bartın’a bekleriz” ifadelerini kullandı. Bartın Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı Hasan Basri Nalbant ise günün anısına Rektör Kaplan’a Nacip Fazıl Kısakürek’in eserlerinden oluşan bir kitap seti takdim etti. İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün duasıyla tamamlanan veda yemeğinde, Rektör Kaplan katılımcılara tek tek teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.
Samsun Polis, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı Samsun Vezirköprü’de polis ekipleri hırsızlık, dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirerek uyarıcı broşürler dağıttı. Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik’in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı yüz yüze bilgilendirdi. Emniyet Müdürü Çelik, "Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin” dedi. İlçe merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarda broşür dağıtılarak çok sayıda vatandaşa siber güvenlik, KADES, hırsızlık ve dolandırıcılık konuları hakkında yüz yüze bilgi verildi. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, özellikle dolandırıcılık konularıyla ilgili; pazar yerlerinde, taksi durakları ile kuaförlerde, kahvehaneler ile kafeler de, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler çünkü dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bunlara itibar etmeyin. Bankadan aradığını söyleyerek ’kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz’ diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin" ifadelerine yer verildi.