GENEL - 16 Ağustos 2018 Perşembe 11:55

Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri başladı

A
A
A
Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri başladı

Bartın Üniversitesi önlisans-lisans programlarına 2018-2019 akademik yılı için yapılan başvurular sonucunda, kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrenciler için kayıtlar başladı.

Bartın Üniversitesi önlisans-lisans programlarına 2018-2019 akademik yılı için yapılan başvurular sonucunda, kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrenciler için kayıtlar başladı. Yerleştirme sonuçlarına göre asil olarak bir programa yerleşen öğrenciler, kayıtlarını 13-17 Ağustos tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları fakültelerin/yüksekokulların öğrenci işlerine giderek yapabilecekler.


Öğrencilerin Türkçe dil yeterlilik düzeylerini ölçmek için Ağdacı Kampüsü’nde yer alan BÜ-DEM (Bartın Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi) binasında Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı gerçekleştirildi. 13 Ağustos 2018 tarihinde üniversitemiz Ağdacı Kampüsü’nde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler, ‘Okuma-Anlama’, ‘Dinleme’, ‘Yazma’ ve ‘Konuşma’ olarak 4 farklı beceride değerlendirildiler.


Kayıt için aileleri ile gelen öğrenciler, Bartın Üniversitesi’ni özellikle tercih ettiklerini belirterek Bartın’ı ve üniversiteyi daha önceden araştırdıklarını ve tercihlerinden dolayı şimdiden çok mutlu olduklarını belirttiler.


791 öğrenci kayıt hakkı kazandı


Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite olarak her yıl yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırdıklarını ifade ederek, uluslararası öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. Hedeflerinin öğrenci sayıları ile orantılı olarak ülke çeşitliliğini arttırmak olduğunu belirten Rektör Uzun, bu yıl 21 farklı ülkeden 791 öğrenciyi üniversitemize kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.