POLİTİKA - 12 Mart 2017 Pazar 16:11

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Batman’da

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Batman’da

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Avrupa dünkü tutumuyla Orta Çağ’ın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Avrupa dünkü tutumuyla Orta Çağ’ın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir. ABD’nin o zamanki başkanı Obama, referandum kampanyasına destek için gelirse makbul. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, Ekonomi Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı giderse yasaklı. Avrupa bu çifte standardından utanmalıdır" dedi.

"Düşünün ki dünyada huzur bırakmayan sosyalizmin, ırkçılığın, faşizmin, nazizmin ve komünizmin doğduğu yer Avrupa ve pozitif bilime karşı o güneş doğudan doğup batıdan batıyor diyenleri engizisyon mahkemelerinde yargılayan Avrupa’dır. Onlar bunları yaparken bizim ecdadımız bir vakıf medeniyeti inşa ediyordu. Bu vakıf medeniyetiyle sokak hayvanlarını bile düşünen, kuşlara ev yapan, helalleşme vakfını kuran, bekar kızlar evlenebilsinler diye onlara çeyiz vakfını kuran bir vakıf medeniyetidir. Biz tarihimizden asla mahcup değiliz. Avrupa dünkü tutumuyla Orta Çağ’ın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir. Zaten Avrupa insanların serbest dolaşımı için aralarındaki sınırları kaldıran Avrupa, bu gidişle o sınırların yeniden kapandığı o diğerin çöktüğü bir Avrupa haline gelecek. İngiltere’nin ’Avrupa Birliği’nden çıkalım mı, çıkmayalım mı’ referandumu için ABD’nin o zamanki başkanı Obama, referandum kampanyasına destek için gelirse makbul. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, Ekonomi Bakanı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı giderse yasaklı. Avrupa bu çifte standardından utanmalıdır."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir