GENEL - 04 Haziran 2017 Pazar 10:11

Batman’da 10 yıl sonra iftar çadırı kuruldu

A
A
A
Batman’da 10 yıl sonra iftar çadırı kuruldu

Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un başkan vekili olarak atandığı Batman Belediyesi, kentte 10 yıl sonra iftar çadırı kurdu.

Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un başkan vekili olarak atandığı Batman Belediyesi, kentte 10 yıl sonra iftar çadırı kurdu. Çadırın kurulduğu parkta düzenlenen Ramazan şenlikleri vatandaşların büyük beğenisi topladı. Şenlik çerçevesinde konser veren Ahmet Özhan ise vatandaşları mest etti. Belediye Başkan Vekili Aksoy, Batman için özlenen manzaranın bu olduğunu belirterek, vatandaşların mutlu olduğunu ve bu mutluluğu onlarla paylaşmaktan onur duyduğunu kaydetti.


İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle kurduğu iftar çadırı ve düzenlediği etkinliklerle vatandaşların büyük beğenisi topladı. Belediye, kentte Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Parkı’nda, 10 yıl sonra iftar çadırı açtı. Çadırda, iftar öncesi Kur’an-ı Kerim okunurken, günde 2 bin kişiye, 3 çeşit yemek veren belediye, iftarını açan vatandaşlar ve çocukları için Ramazan şenlikleri düzenliyor. Sahur vaktine kadar vatandaşlara içecek ve yiyecek ikramı yapılan parkta kurulan stantlara giden çocuklar, ücretsiz dondurma, pamuklu şeker ve patlamış mısır almanın keyfini yaşıyor. Bunun yanı sıra, geleneksel Ramazanları anımsatmak için Hacivat-Karagöz gösterileri yapılıyor, ilahi konserleri veriliyor. Her gün birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı, konukların katıldığı alanda, dün Türk Sanat ve Tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden Ahmet Özhan sahne aldı. Özhan, kendisini dinlemek için parka gelen vatandaşları mest etti.



“Vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz”


Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Ramazan ayına özel bir program hazırladıklarını anlattı. Her gün 2 bin kişi için yemek çıkardıklarını kaydeden Aksoy, “Her kesimden vatandaşımızı misafir ediyoruz ve biz de onlarla birlikte oluyoruz. Bu hem birliktelik ruhunun pekişmesine, kaynaşmaya, huzur ve mutluluğa sebep oluyor. Bunun yanı sıra yine Ramazan dolayısıyla sosyal yardımlarımız devam ediyor. İlk etapta 2 bin aileye gıda yardımı yapıyoruz. Önemli olan gönüllülük içerisinde, birlik ve dayanışma içerisinde bu mübarek ayı idrak etmek” dedi.


Vatandaşların mutlu olduğunu görmekten ve mutluluklarını paylaşmaktan onur duyduklarını vurgulayan Aksoy, “Tahmin ediyorum ki, Batman için özlenen manzara budur. Diliyorum ki, bundan sonra mutluluk ve huzur içerisinde nice Ramazanlar, nice bayramlar yaşarız. İftardan sonra Kur’an ziyafeti, ilahi ve semazen gösterisi ve konserlerimiz oluyor. Çocuklarımız için geleneksel Ramazanları tekrar hatırlamak için Hacivat-Karagöz gösterilerimiz oluyor. Bunların dışında çocuklarımıza patlamış mısır, pamuk şeker gibi ikramlarımız var. Şimdi ben kendi çocukluğumu hatırlıyorum da, belki şimdi bunlar bizim için önemli şeyler gibi gelmiyor ama biz çocukken hakikaten pamuklu şeker önemli bir şeydi. Eğer çocuklarımızı da sevindirebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.



“Bu duyguyu Batman’da yaşamak çok güzel”


Çadırda iftarını açan vatandaşlardan Nazmi Aslan ise “Batman’da güzel bir program oldu ve bunun devamını her zaman bekleriz. İnsanlar burada bir arada çok güzel bir şekilde iftarını açıyor. Tanıdık, tanımadık herkesin bir arada olması çok güzel bir şey. Buradaki insanlar televizyonlarda İstanbul, İzmir’i falan görüyorlar oraların duygusunu burada yaşamak çok güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir