GENEL - 20 Haziran 2018 Çarşamba 10:24

Gercüş’te modern yöntemlerle sebze yetiştiriciliği

A
A
A
Gercüş’te modern yöntemlerle sebze yetiştiriciliği

Batman’ın Gercüş ilçesinde çiftçi eğitim merkezinde ziraat mühendisleri öncülüğünde modern yöntemlerle sebze yetiştiriciliği yapılıyor.

Batman’ın Gercüş ilçesinde çiftçi eğitim merkezinde ziraat mühendisleri öncülüğünde modern yöntemlerle sebze yetiştiriciliği yapılıyor.


Gercüş ilçesinde sulanabilir alanların azlığı nedeniyle sebze yetiştiriciliğinin çok nadir yapılmasından dolayı çiftçiler artık sondaj vurup sebze yetiştiriciliğine yöneliyor. Gercüş eğitim çiftliği modern yöntemlerle ziraat mühendislerinin verdiği eğitimlerle birlikte domates, dolmalık biber, süs biberi, patlıcan, kavun, karpuz ve acur fidelerinin dikimini tamamladı. Modern tarımın her aşaması mühendisler tarafından kontrollü bir şekilde yapılıyor. Gercüş ziraat odası mühendislerden Gülşin Oduncu, "İlçemizde sulanabilir alanların azlığı nedeniyle sebze yetiştiriciliği pek yaygın değildi ama son yıllarda artık çiftçilerimiz sondaj vurup sebze ekim ve dikimine yöneldi. Biz de Gercüş Ziraat Odası Çiftçi Eğitim Çiftliğinde açık alanda sebze yetiştiriciliği yapıp çiftçilerimize her aşaması kontrollü olan üretimin kaliteye ve verime etkisini göstermek istiyoruz. Dikim öncesi toprak hazırlığından hasada kadar her aşaması kontrollü ve kayıt altında olan bir üretim gerçekleştiriyoruz. Örnek olması acısından önemli bir çalışma yaptık. İlçede kursiyerlerimizi bu alanda yetiştirerek ileriki senelerde tarım alanlarında ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklar. Bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."