GENEL - 12 Haziran 2017 Pazartesi 19:39

Kozluk, Aybüke öğretmen için yürüdü

A
A
A
Kozluk, Aybüke öğretmen için yürüdü

Batman’ın Kozluk ilçesinde terör saldırısında hayatını kaybeden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce vatandaş katıldı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde terör saldırısında hayatını kaybeden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce vatandaş katıldı. 200 metrelik Türk bayrağıyla adı Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okula yürüyen vatandaşlar, terör örgütüne lanet yağdırdı.


Batman’ın Kozluk ilçesinde belediye başkanının aracını hedef alan PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında 4 arkadaşı ile birlikte bindiği araçla olay yerinden geçerken kurşunların hedefi olarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yuman 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için anma etkinliği düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya gelen aralarında öğrencilerin de bulunduğu yüzlerce vatandaş, 200 metrelik Türk bayrağı açıp, “Seni asla unutmayacağız” yazılı pankart taşıdı. Kalabalık, “Kahrolsun PKK” ve “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları atarak adı Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okula yürüdü. Okul bahçesinde Yalçın için dua edilip, şiirler okunmasının ardından okul girişinde kurulan Şehit Şenay Aybüke Yalçın köşesine karanfil bırakıldı. Anma etkinliğinde bazı öğrenciler ve vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.


Etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk, şehit öğretmeni unutmayacaklarını ve yaptığı güzel etkinliklerle hatırlayacaklarını belirterek, “Biz onu hep iyi hatırlayacağız. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah rahmet eylesin, o bizi görüyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.