YEREL HABERLER - 13 Aralık 2016 Salı 14:12

SGK’dan gelir testi uyarısı

A
A
A
SGK’dan gelir testi uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, daha önce hiç gelir testi yaptırmayanların mutlaka 2 Ocak’a kadar gelir testi yaptırması gerektiğini söyledi.
SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, gelir testiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gelir testi yaptırmayan kişilere her ay yazılan borç miktarı, gelir testi yaptırmaları halinde güncelleneceği ve bu kişiler karda olacaklarını belirten Ökten, "Borçlarının bir miktarı otomatik silinecek. Bu kişilerin gelirleri asgari ücretin üçte birinden düşükse borçları tamamen silinecek. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekiyor” dedi.

“GSS yapılandırmasında son gün 31 Ocak"
Daha önce gelir testine giren ve prim borcu çıkan fakat bu borcu ödeyemeyenler için de yapılandırma imkanı olduğunu söyleyen Ökten, “Bu borçları yeniden yapılandırarak öderlerse, gecikme zammı ve cezası silinecek. Bu kişilerin borçlarını 12 ayda taksitle ödeme veya peşin ödeme olarak her ikisinde de aynı durum borç dışında bir tutar tahsil edilmeyecek. Bu kişiler için de son başvuru tarihi 31 Ocak. Daha önce gelir testi yaptırmayan kişiler başvurularını SGK’ya değil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacak. Vakıflar illerde valiliklerde, ilçelerde ise kaymakamlıklarda bulunuyor. Bu kişiler önce SYDV’lere başvurup gelir testi yaptıracaklar, daha sonra SGK’ya başvuracak” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir