GENEL - 02 Kasım 2017 Perşembe 10:10

14 kez kan bağışında bulunan valiye bronz madalya

A
A
A
14 kez kan bağışında bulunan valiye bronz madalya

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’a 14.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’a 14. kez kan bağışı yapması dolayısıyla Türk Kızılay’ı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından bronz madalya takdim edildi.


Türk Kızılay’ı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezince Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezinde organize edilen kan bağışı kampanyasına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Yücel, Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, Türk Kızılayı Bayburt Temsilcisi Fikret Aksoy ve eğitim gören öğrenciler katıldı. Burada düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında 14. kez kan bağışında bulunarak duyarlılık gösteren Vali Ali Hamza Pehlivan’a Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Abdullah Üzer tarafından bronz madalya takdim edildi.


Vali Pehlivan kampanya kapsamında kan vermesinin ardından yaptığı açıklamada her şeyden önce bir vatandaş olarak Kızılay’a kan verme mutluluğunu yaşadığını belirtti. Türk Kızılayı’nın 10 ‘un üzerindeki bağışçılarına bronz madalya takdim ettiğini ifade eden Vali Pehlivan, “Bugün 14. kez kan bağışında bulunma mutluluğunu yaşadım. Türk Kızılayı da 10’un üzerinde bağışta bulunanlara bronz madalya takdim ediyorlar. Bizlerde bir madalya takdim ettiler. Her şeyden önce bu davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu işin aslında en güzel tarafı kan bağışında bulunup aradan makul bir süre geçtikten sonra cep telefonunuza bir mesaj gelmesi ve bu mesajın içerisinde, “Bağışlamış olduğunuz kan en az 3 kişiye ulaştırılmıştır ve adınıza bir fidan dikilmiştir.” Bu mesajı gördüğünüzde yaşadığınız mutluluk aslında en büyük ödül en büyük madalya oluyor.” dedi.


Kan bağışını çok önemsediklerini vurgulayan Vali Pehlivan, “Toplumumuzda da çok şükür bu konudaki duyarlılık artıyor. Türkiye’de yılda 2,5 milyon ünite kan ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Çok şükür düzenlenen kampanyalarla ülkemizde 2,5 milyon ünitenin üzerinde kan bağışı yapılıyor. Kök hücreyle ilgili çalışmalar var. Kızılay’ımız gerek yurt içerisinde gerek yurt dışında, nerede darda, sıkıntıda olan insan varsa ona yetişmeye çalışıyor. Gerçekten çok önemli organizasyon. Bu kapsamda kan bağışı gibi başlı başına önemli bir yardım mekanizması olan bu alanda bütün vatandaşlarımızı Bayburtlu hemşehrilerimiz duyarlılığa davet ediyoruz. Ki, az önce arkadaşlarla da konuştuk Bayburt’ta bu duyarlılığın üst seviyelerde olması da bizi sevindiriyor. Bugün polis eğitim merkezimizdeki 360’ın üzerindeki genç kardeşlerimizle birlikte bu kampanyaya dahil olduk. Kendilerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hepsi ilerde çakı gibi polis olacak ve görevlerini yerine getirecekler. Ve bu görevlerini yaparken de kan bağışı gibi toplumsal duyarlılık bağlamında önem arz eden hususlarda da inşallah bu duyarlılıklarını devam ettirecekler. Kendilerinden bu sözü de almış olduk zaten gördüğünüz gibi bağışlara da yoğun bir şekilde devam ediyorlar.” dedi.


Kan vermenin sağlık açısından olumlu katkılarını yaşadığını da dile getiren Vali Pehlivan, “Kan vermenin insan sağlığına olan katkılarını da bilmek gerekir. Kan verdikçe vücuttaki hücreleriniz yenileniyor. Kendinizi daha zinde hissediyorsunuz. Yıl içerisinde belirli aralıklarla kan vermenin ben şahsen rahatlığını sağlık açısında da olumlu katkılarını hissediyorum. Başta ilimiz olmak üzere tüm vatandaşları bu konudaki var olan duyarlılığı daha da artırmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Vali Pehlivan’a duyarlılığından ötürü teşekkür eden Üzer ise, Vali Pehlivan’ın düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu ve 14. Kez kan bağışı yaptığını bildirdi. Bağışçıların belli bir rakamın üzerine çıktığı zaman madalya ile taltif edildiğini ifade eden Üzer şunları kaydetti:


“Bayburt Valimizin Kızılay’a karşı ayrı bir ilgisi vardı. Düzenli olarak Kızılay’a kan bağışı yapan bağışçılarımızdan bir tanesi. Toplumda da bilindiği gibi kan bağışçılarımız belli bir rakama ulaştığı zaman sadece manevi değeri olan taltif etme yöntemlerimizden bir tanesi de madalya yöntemi. Bayburt Valimiz de 10’un üzerinde bağış yaparak bizden bronz madalyayı hak eden düzenli kan bağışçımız. Bugün 14. Kan bağışını yaptı. Sonuçta çok yoğun bir iş programları var. Bu program dahilinde fırsat buldukça bizlere kan bağışı yapıyorlar. Onun haricinde yaptığımız bütün organizasyonların en büyük destekçileri tamamen kendileridir. O yüzden kendisine Türk Kızılayı adına çok teşekkür ediyoruz. Valimizin toplumumuza da çok güzel örnek olan bir yönetici olduğunun en büyük ispatlarından bir tanesi de bu davranışıdır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir