YEREL HABERLER - 08 Haziran 2017 Perşembe 12:49

Başkan Memiş engelli vatandaşlarla iftarda biraraya geldi

A
A
A
Başkan Memiş engelli vatandaşlarla iftarda biraraya geldi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş engelli vatandaşlar ve aileleri ile iftarda bir araya geldi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş engelli vatandaşlar ve aileleri ile iftarda bir araya geldi.


İftar öncesi masaları tek tek dolaşarak özel misafirlerle yakından ilgilenen Başkan Memiş, iftarın ardından yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları ifade etti:


‘’Bu sofra Bayburt’umuzun dolayısıyla sizlerin. Mübarek Ramazan ayındayız. Rabbim birliğimizi daim etsin. Bizler bir ve beraber olmalıyız bu çok çok önemli. Biliyorsunuz ki özellikle son zamanlarda Müslüman Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki yükselişini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesini istemeyen dışarıdaki ve içerideki şer odakları bu birlik ve beraberliği bozmak için her türlü hamleyi yapıyorlar. Buna fırsat vermememiz lazım.”


Ülkemiz Ümmetin Umudu Oldu


“Buna tavrımızla, duruşumuzla, dualarımızla fırsat vermeyelim ki, bütün ümmetin, bütün Müslümanların ve hatta Müslüman olmayan mazlum milletlerin umudu olan Türkiye Cumhuriyeti ve onun muhterem, yiğit Cumhurbaşkanı güçlü olsun. Ülkemizin mazlumların umudu olmayı devam ettirebilmesi için hükümetimizi ve cumhurbaşkanımızı sonuna kadar desteklemek zorundayız. Bunun için birliğimizi koruyalım.”


Bayburt Güzelleşmeye Başladı


“Bayburt konuştuğumuz şekliyle güzelleşmeye başladı. Kanalizasyonu, yağmur suyu ve içme suyu ile alt yapısı tamamlandığı şimdi parklarımız ve bahçelerimiz yapılıyor. Şehir Parkının devamı olan parkımız şuan hizmetinizde, Kaleardı Park’ı da bu yaz hizmetinize sunacağız. Cumhuriyet Caddesi’ndeki otoparkımız ve Saray Bahçesi. Orada yapılanı sadece otopark olarak görmeyin. Benim yaşımda olanlar ve benden büyük olanlar bilirler valilik binası arkasında olan yer Bayburt’un saray bahçesiydi. İnşallah ekim ayı sonu itibariyle şehrimiz otoparkına ve saray bahçesine kavuşacak. Orası muhteşem bir kent meydanı olacak.”


Asfalt ve Kaldırım Yapım Çalışmaları Hızla İlerliyor


“Hepinizin en çok beklediği bizim kalıcı asfalt dediğimiz modern kentlerde gördüğümüz asfalt ve kaldırım çalışmalarını başlattık. Bazen olumsuz hava koşulları sebebiyle çalışmalarımız yavaşlamış olabilir ama Allah’a hamdolsun son bir haftadır havaların düzelmesiyle yeniden tempoyu yükselttik. Kaldırım çalışmalarının tamamlandığı bölgelerden Vali Nihat Üçyıldız Caddesi’ni inceleyebilirsiniz. Büyük şehirlerde gördüklerimizden daha güzel ve daha iyi yarında 5 cm. olan aşınma asfaltı atılacak. Oradan 1 hafta sonrada Ozulu Caddesi ve Unutulmaz Caddesi’ne doğru olan kısım 3- 5 gün sonrada Taş Köprüden Erzurum Caddesi’ne doğru olan kısmın asfaltı inşallah tamamlanacak. Bunlar hepimiz için yapılıyor.”


Tarım Yerleşkesi ve GES


“Ve Tarım Yerleşkesi projesi, 39 Milyon TL maliyetli projemizin ilk etabının yapımı hızlı bir şekilde başladı. İnşallah bu sene tamamlanacak. Bu proje ile Kaleardı Mahallesi’ni kesimhaneden Genç Osman Mahallesi’ni de hayvan satış pazarından kurtaracağız. Sokak hayvanları orada en güzel şekliyle bakılacak. Yani Tarım Yerleşkesinde her şey olacak. Yine oranın hemen ilerisinde Güneş Enerjisi Santralimiz var. Bu ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir şey ve bunu belediye adına Türkiye’de ilk defa Bayburt Belediyesi yaptı. 10 Şubat’tan üretim gerçekleştiriliyor. Belediyemiz aylık 300 ile 350 Bin TL arasında üretimden pay alıyor.”


Özlediğimiz Çoruh Nehri’ne Kavuşacağız


“Bayburt’u yukarıya taşıyacak olan, özlediğimiz Çoruh Nehri’ni sene sonunda inşallah göreceğiz. İçerisinde sandalların kayıkların olduğu Çoruh’u da inşallah bu senenin sonunda göreceğiz. Bayburt büyüyor, Bayburt gelişiyor, Bayburt daha modern bir kent oluyor. Bayburt bundan sonra hep özlenen bir şehir haline gelecek. Bütün bunların yapılmasında güçlü bir hükümetimizin oluşu, Maliye Bakanımız ve sizler varsınız. Ben Bayburtlular olarak size güvendik. Sizin gözlerinizdeki ışıltı, yüzünüz deki bize duyulan güven ve umut bize bu çalışmaları yaptırdı. Tekrar davetimizi kırmayıp icabet ettiğiniz için soframızı bizlerle paylaştığını hepinize teşekkür ediyorum.”


Engelli vatandaşlara gösterdiği ilgiden dolayı Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç’ın başkan Memiş’e günün anısına hediye takdimiyle iftar programı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir