GENEL - 07 Kasım 2017 Salı 16:50

Başkan Memiş Eski Hastane Caddesi esnafıyla bir araya geldi

A
A
A
Başkan Memiş Eski Hastane Caddesi esnafıyla bir araya geldi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş esnafla bir araya gelerek Bayburt Belediyesi tarafından yapılan, devam eden ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlatmaya devam ediyor.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş esnafla bir araya gelerek Bayburt Belediyesi tarafından yapılan, devam eden ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlatmaya devam ediyor.


Başkan Memiş’in esnaf buluşmaları kapsamında bu seferki konukları Eski Hastane Caddesi esnafı oldu. Belediye Başkan Yardımcıları Şahin Kızılaslan ve Nesimuttin Selçuk’un da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Memiş önemli açıklamalarda bulundu.


Bu Şehre Hepimizin Borcu Var


Bayburt’ta yapılacak işler ve planlanan çalışmaların hep gelecek zaman kipiyle konuşulduğunu söyleyen Başkan Memiş, “Yaşadığı şehrin güzel olmasını kim istemez ki? Herkes ister. Ama bir şehrin güzel olması için bir takım çalışmalarının da planlanmış olması gerekir. Bu şehre hepimizin borcu var. Benim dün öğretmen olarak vardı, bugün belediye başkanı olarak var.”


Başkan Adayı İken Herkesi Dinledik


“Belediye başkanı adayı iken herkesi dinledik, not aldık. Dedik ki nedir bu şehrin sorunu? Sonra aldığımız notları ortaya getirdik. Eskilerin ifadesi ile “ehem mühim meselesi” yani çok önemliden başlayarak sıraladık. Baktık ki, herkes şehirde alt yapıyı konuşuyor birinci mesele bu. İkincisi Bayburt’ta bir tane otopark yok. Herkesin en çok şikâyet ettiği konuların ikinci sırasında da bu geliyor. Sonra bu şehirde çok konuşulan başka bir şey var; Her yıl sökülen kaldırımlar ve kazılan yollar. O zaman şunu dedik “bu şehre borcumuz var” Doğru olandan başlayalım ve hiçbir belediye başkanının sorumluluk almak istemeyeceği alt yapıdan başladık. Ben şuna inandım. Biz bu işi bir sonraki dönem belediye başkan adayı olalım diye yapmıyoruz. Benim sorumluluğum bu alt yapıyı yapmaktı. Çünkü bunun üstüne o denilen projeleri yapabilmek için sağlam bir alt yapıya ihtiyaç vardı” diye konuştu.


Çoruh Nehri Tertemiz Akıyor


Alt yapı çalışmalarında Bayburt’ta yaklaşık 300 km lik bir kazı yapıldığını da belirten Belediye Başkanı Mete Memiş şöyle devam etti:


“İçme suyu için 150 km, kanalizasyon için 130 km, yağmur suyu için 25 km ile Bayburt’ta yaklaşık 300 km kazı çalışması yapıldı. Aksayan tarafları oldu ama bunun yapılması gerekiyordu. Çoruh Nehri’ne hiçbir yerden kanalizasyon suyu karışmıyor. Şehrin hemen dışında son derece modern, son derece iyi yapılmış biyolojik ve fiziksel arıtma yapabilen bir atık su arıtma tesisimiz var. Ve içme suyu konusunda Bayburt’ta artık su kesintisi olmuyor ve suyun kireç oranı yüzde 43 idi, şuanda yüzde 21, 22 lere düştü. Yapılan bütün tahlil sonuçlarında Bayburt’ta en içilebilir su şehir şebekesinden akan su. Kimyasal olarak da temiz biyolojik olarak da temiz.”


Artık Her Yıl Kazılan Yol ve Kaldırımlar Olmayacak


“Üst yapı konusunda dedik ki, Bayburt’ta her yıl ya da iki yılda bir kazılan, bozulan kaldırım ve asfalt istemiyoruz. Kalıcı, son derece modern büyük şehirlerde gördüğümüz kaldırım ve asfalt çalışmaları Bayburt’ta yapılacak. Buna inandık. Sayın Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanı olduktan sonra ekim ayında Bayburt’a geldi. Bayburt Belediyesi’nde bir konuşma yaptı. Bayburt ile ilgili çok açık bir şekilde şunu dedi; ‘Bayburt’a bakın. İhtiyaçları noktasında gayret edin.’ Cumhurbaşkanımızın bu ifadesi bana yetti. Yapılanı gördünüz. Bütün alt yapısı tamamlandıktan sonra son derece modern büyük şehirlerde gördüğümüz asfaltın aynı belki de daha iyisi 8 cm binder 5 cm aşınma tabakası asfalt atıldı. Kaldırımları da gördük. Büyük şehirlerde bile bu kaldırım yok.”


Üst Yapı Tamamlanıyor


“Üst yapı tamamlanıyor. Ulu Cami ile Yeni Cami arasında gezdiğiniz zaman oralarda yapılan küp taş uygulamalarını ve kaldırımları herkes görüyor ve görüp de hayran olmayan yok. Tek bir şey kaldı o da binaları giydirilmesi. İnşallah bunun çalışmasını kışın yapacağız. Esnafla ve mal sahipleriyle birlikte, onları da bu işe katarak inşallah 2018-2019’da binalarımızın giydirmesini yapacağız.”


Otopark Sorunu Çözülüyor


“Ve Bayburt’un çok ciddi sorunlarından biri olan trafik sorunu. Allah’a çok şükür Saray Bahçası dediğimiz yerdeki 150 araçlık otoparkımız 15 güne tamamlanıyor. Kadızade Mahallesi’ndeki 70 araçlık otoparkımız tamamen bitti artık son rötuşları yapılıyor. Yeni Sağlık İl Müdürlüğü binası altında -1. Katta da aşağı yukarı 50-55 araçlık bir otopark olacak. Oranın da giriş çıkışı belediye kontrolünde halka açık olacak. Veli Şaban Mahallemizde 250 araçlık bir otoparkımız da önümüzdeki yıl hayata geçecek.”


Kaleardı Park’ta Son Rötuşlar


“2016 yılında şehir parkının hemen yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 60 bin metrekarelik yeni bir şehir parkı yapıldı. Yine Kaleardı Mahallemizde yer alan şehir parkında çalışmalar neredeyse bitti. Son derece modern bir park. Orada çocuklar için oyun alanları, gençler için voleybol, basketbol, futbol sahaları, yürüyüş alanları var kısacası her şey var.”


Tarım Yerleşkesi Projesinin İnşası Hızla İlerliyor


“Ve yine Bayburt Belediyesi olarak 4,5 mgw gücünde Güneş Enerjisi Santrali yaptık. Bayburt Belediyesi’ne yılda ortalama 2,5 Milyon TL gelir getirecek. Ve tarım yerleşkesi. Hemen güneş Enerjisi Santralinin orada 125 dönüm arazi üzerinde yükselen 40 Milyon TL maliyetli bir proje. Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Projeyi üçe böldük. Öncelikli olarak en önemlilerini birinci etaba aldık. Projenin ihalesi yapıldı ve yüzde 60 oranında tamamlandı. İçinde kesimhane, hayvan pazarı, hayvan barınakları, hayvan sahipleri ve alışveriş yapacak vatandaşlar için otel, kafetarya ile hayvan hastanesi, ot ve saman pazarı, hububat alım-satım merkezi ve deposu yani hayvancılık ve ziraat adına ne istiyorsak hepsi var.”


Saklı Cennet Tatil Köyü


“Yine şehir parkımızın hemen bitişiğinde 30 tane prefabrik evden oluşan Saklı Cennet Tatil köyümüz var. Hacı Ali Başkandan Allah razı olsun, onlar başlatmıştı. Henüz faaliyete geçmemişti. İlk olarak 15 tane ev vardı biz 15 tane daha ilave ederek 30’a çıkardık. Orayı çok güzel bir dinlenme alanı yaptık. Bu evler yazın yüzde yüz doluluk oranına ulaşıyor. İstanbul, Ankara, Eskişehir’den ve birçok ilden gelen misafirlerimiz makul bir ücret karşılığında kaldılar çokta memnunlar.”


Evde Bakım Hizmetimiz Devam Ediyor


“Belki de bunlar kadar önemli sosyal belediyecilik adına yaptığımız birkaç hizmet daha var. Bunlardan biri şehrimizde yaşlı ve kimsesizlerin, hastaların olduğu 75 tane eve Bayburt Belediyesi’nin hanım elemanları gidiyor. Sobalarını yakıyorlar, temizliklerini yapıyorlar, yemeklerini pişiriyorlar. Bunun yanında yine belediyemiz elemanları tarafından ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor.”


Kültür Gezileri


“Ve kültür gezileri; Ortaokul, lise ve üniversitede okuyan öğrencilerimiz ile çeşitli kurumlarda çalışan vatandaşlar ve çeşitli siyasi partilerin mensupları da dâhil kim Çanakkale’ye gitmek istiyorsa Bayburt Belediyesi olarak gönderiyoruz. Çanakkale bizim dirilişimizin destanı. Çocuklarımız Çanakkale’yi görsünler ve orayı doya doya yaşasınlar. Ve Çanakkale’ye gidiyorken veya dönüyorken de Bilecik’i, Söğüt’ü de görsünler. Kuruluşu da hissetsinler.”


Çocuklarımız Okuma Alışkanlığı Kazansın Diye


“Bayburt’ta çocuklarımız okusun, okuma kültürüyle buluşsunlar diye şehir merkezinde ve ilçelerimizde bulunan her lisenin kütüphanelerine 500 er adet kitap hediye ettik. Bu kitaplar da en güncel en çok okunan kitaplar. Bütün bu hizmetlerimizin gerçekleşmesinde başta sayın cumhurbaşkanımıza, bu işlerin hayata geçmesi noktasında bizden daha çok gayreti olan çok kıymetli Maliye Bakanımıza şahsım ve şehrim adına çok çok teşekkür ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı Hırvatistan’da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 2.’si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde’ye döndü. Hırvatistan’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda ay yıldızlı forma ile mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı. Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde karşılanan milli sporcu Kılınç’ı, antrenörü ve ailesini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü İlket Ötgünlü, ”Daha önce iki kez Türkiye şampiyonu olan Emine Kılınç ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek Avrupa 2.’si oldu. İnşallah bu başarısı daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen milli sporcu Kılınç yaptığı açıklamada heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek, "Zorlu bir yarıştı, ben elimden gelen her şeyi yaptım. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciliği oldu. Şampiyonluk istiyordum ama nasipte bu bu varmış. Dünya şampiyonası var önümde, daha iyi çalışacağız" diye konuştu. Milli sporcunun annesi Fatma Erdoğan ise, "Bize duygu mutluluğu, bu sevinci yaşattığı için çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok başarılı günleri olacak. İnanıyorum ve çok güveniyorum. Hocalarının da desteğiyle daha çok güzel günlere geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Antrenörü Abdurrahman Özben, milli sporcunun sakatlık yaşadığını buna rağmen güzel mücadele ettiğini belirterek diğer şampiyonalara çok daha sıkı hazırlanacaklarını söyledi.
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.