- 06 Haziran 2018 Çarşamba 13:08

Bayburt Üniversitesi’nin 8. fakültesi açılıyor

A
A
A
Bayburt Üniversitesi’nin 8. fakültesi açılıyor

Akademik büyüme indekslerinde büyük bir başarı ivmesi yakalayan Bayburt Üniversitesi, yenilikçi fikirlerle tasarlanan fakültelerine bir yenisini daha ekledi.

Akademik büyüme indekslerinde büyük bir başarı ivmesi yakalayan Bayburt Üniversitesi, yenilikçi fikirlerle tasarlanan fakültelerine bir yenisini daha ekledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Fakülteye dönüştürülmesine ilişkin başvuruyu kabul etti.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun memnuniyetini dile getirirken, sürekli gelişme ve evrensel kalite standartlarını öncelikli tutan kadrolarının, çağdaş dünyadaki tüm gelişmeleri takip halinde olduğunu söyledi.


Bu dönüşümün, güncel entegrasyonun bir parçası olduğunu söyleyen Coşkun, bölgenin gelişimi açısından oldukça önemli bir adım attıklarını belirtti.


Coşkun, desteklerinden dolayı Maliye Bakanı Naci Ağbal’a özel teşekkürlerini ileterek, “Bayburt Üniversitesi’nin bugün geldiği gurur verici noktada, Sayın Bakanımızın emeği çok büyüktür” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Vali koltuğuna oturarak dünya çocuklarına barış mesajı verdi Adıyaman Valisi Osman Varol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını 5. sınıf öğrencisi Kayra Yavuz’a devretti. Adıyaman Valisi Osman Varol, TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak TOBB Yavuz Selim Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kayra Yavuz’a devretti. Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan küçük Vali Kayra Yavuz, “Öncelikle bu mutlu günümüzde bizleri misafir ettikleri için Valimiz Dr. Osman Varol’a tüm çocuklar adına teşekkür ediyor, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, çocukların mutlu ve huzurlu olduğu bir dünya temenni ediyorum" dedi. Temsili Vali Kayra Yavuz, İl Emniyet Müdürü’nü telefonla arayarak okul giriş çıkış saatlerinde trafik güvenliğinin artırılması talimatını verdi. Temsili Valiyle sohbet eden Vali Osman Varol, temsili Vali Kayra Yavuz’a valilik makamının teşkilat, görev ve çalışma usulleri hakkında bilgiler verdi. Çocukların iyi bir eğitim alarak ülkesine, millete ve tüm insanlığa hayırlı bireyler olması için devlet olarak yoğun gayret sarf ettiklerini söyleyen Vali Varol, “Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizle yetiştiren ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hayatımıza anlam katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bayramın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz” diye konuştu. Vali Osman Varol, Kayra Yavuz’a eğitim hayatında başarılar dileyerek çeşitli hediyeler verdi.
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.