GENEL - 29 Ağustos 2018 Çarşamba 16:29

Bayburt’ta çocuk parkı için imza kampanyası düzenlendi

A
A
A
Bayburt’ta çocuk parkı için imza kampanyası düzenlendi

Bayburt Tuzcuzade Mahallesi sakinleri mahallelerine park yapılması için imza kampanyası düzenledi.

Bayburt Tuzcuzade Mahallesi sakinleri mahallelerine park yapılması için imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya 150 aile imza atarak destek verdi.


Bayburt Tuzcuzade Mahallesi’nde yapılması düşünülen kapalı pazar yerine mahalle sakinleri karşı çıkıyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar alana pazar yeri değil çocuklar için park yapılmasını istiyor.


Daha önce yetkililerin alana park yapılması için kendilerine söz verdiklerini ancak kapalı pazar yeri yapımı için çalışmalara başlandığını iddia eden vatandaşlardan Kadir İşcan, alanın park yapılması için imza kampanyası başlattıklarını ve 150 ailenin kendilerine destek verdiğini belirtti.


Mahallelerinde çocukların güvenle oynayabileceği bir park olmadığını sözlerine ekleyen İşcan şunları kaydetti:


"Mahallemizin çocukları için güzel bir park, vatandaşlarımızın oturup vakit geçireceği yeşil bir alan yapılacağının sözü verildi bizlere. Buraya geldi incelediler. Ama bu seçimlerden sonra ne olduysa belediye başkanının buraya otopark ve kapalı pazar yeri yapacağı haberini aldık. Mahalle sakinleri olarak burada hiç kimse kapalı pazar yeri veya otopark istemiyor. İmza kampanyası başlattık ve bu imzaları Bayburt Valiliğine ve Bayburt Belediyesine teslim edeceğiz."


Mahalledeki çocuklardan Yusuf Sami Atayeter ise 6 yıldır mahallede oturduğunu ifade ederek, mahallede tek oynayacağı yerin burası olduğunu belirtti. Atayeter, "Buraya park yapılmasını istiyoruz. Arka taraflar kavşak ve cadde araçların yoğun olduğu yer. Tek oynayabileceğimiz yer burası" dedi.


Mahalle sakinlerinden Kadir İşcan öncülüğünde toplanan 150 imza Bayburt Belediyesi ve Bayburt Valiliğine teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta minik yüreklerin 23 Nisan coşkusu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Ayvalık’ta saat 09.00’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda sürdü. Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi’nin bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı. Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.”dedi. Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler, bayram nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit ile sona erdi. Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.