- 31 Temmuz 2018 Salı 17:28

İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

A
A
A
İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.


Vali Pehlivan, toplantıda Bayburt’un Türkiye İş Kurumu’nca 2018 yılı için ülke genelinde işe yerleştirme, danışmanlık, kurs, girişimcilik, işbaşı eğitim ve ziyaret gibi 23 ana başlık halinde belirlediği hedeflerin 15’ini tamamlayarak Türkiye ikincisi olduğunu bildirdi.


Vali Pehlivan toplantı açılışında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli İstihdam Seferberliği ikinci etap çalışmalarına ilgili kurumlarca devam edildiğini belirtti. Bu doğrultuda Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlarca esnafların ziyaret edildiğini kaydeden Vali Pehlivan, 2018 Yılı ilk altı aylık dönemde Bayburt’un Türkiye İş Kurumu’nun 2018 yılı için belirlediği 23 hedefin 15’ini ilk altı ayda yerine getirerek Aksaray’ın ardından ikinci olduğunu belirtti.


Vali Pehlivan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin ilk etabında ilimiz oransal olarak en fazla katkı sağlayan iller sıralamasında, geçtiğimiz yıl, ikinci olmuştu. Ulaşılan bu sonucun ödülünü Cumhurbaşkanı’mızın elinden almıştık. İstihdam seferberliğinin 2018 yılını kapsayan ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye İş Kurumu 2018 yılı için ülke genelinde işe yerleştirme, danışmanlık hizmetleri, kurs faaliyetleri, girişimcilik kursları gibi konulardan oluşan 23 ana hedef belirlemişti. Bayburt İş Kur İl Müdürlüğü’müz belirlenen bu hedeflerin 15’ini yılın ilk altı ayında tamamlayarak 81 ilimiz arasından ikinci oldu. Ayrıca ilimiz “İmalat sektöründe işbaşı eğitim programı katılımcı sayısı” ile de ilk sıralarda yer alıyor. Bu çalışmaları yürüten mesai arkadaşlarımıza ve işverenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ilgili kurumlarımızın özverili çalışmaları sonucu bu hedeflerin tamamını yerine getirerek ilgili kurumlarımız ve girişimcilerimizin gayret ve özverileriyle İlimizin sosyo ekonomik gelişimine hep birlikte katkı sağlayacağız” dedi.


Belirlenen hedefe yönelik çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini belirten Vali Pehlivan, hibe ve teşvikler hakkında esnafların bilgilendirilmesi için düzenlenen işyeri ziyaretlerine de devam edileceğini kaydetti.


Toplantı, denetim raporlarının görüşülmesi ile katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmalarıyla sona erdi.


Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kahveci, SGK İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ile kurul üyeleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir