GENEL - 27 Ekim 2017 Cuma 12:27

Vali Ali Hamza Pehlivan, gençlerle birlikte fidan dikti

A
A
A
Vali Ali Hamza Pehlivan, gençlerle birlikte fidan dikti

Vali Ali Hamza Pehlivan, “KYK Ormanları” Projesi kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, “KYK Ormanları” Projesi kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katıldı.


Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Daha Yeşil Bir Türkiye” idealiyle KYK yurtlarında barınan her genç için bir fidan dikilmesi hedefleniyor.


Projenin Bayburt ayağında KYK İl Müdürlüğü ile Orman İşletme İl Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliğe katılan Vali Pehlivan, yükseköğrenimlerine devam eden gençlerle çam fidanı dikti.


Vali Pehlivan etkinlikte yaptığı konuşmada sahip olunan çevre ve orman konusunun sadece ulusal değil uluslararası bir boyut taşıdığını dile getirdi. Gençlerle böylesine anlamlı bir etkinlikte yer almanın kendileri açısından mutluluk verici olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Ağacı, yeşili, çevreyi çok önemsiyor ve şunu söylüyoruz; bir kişi eğer kendi kendine ‘Ben vatanım, milletim hatta dünya için ne yapabilirim’ diye soruyorsa en az bir fidan dikerek işe başlayabilir. Etkinlik için hazırlanan pankartta yazdığı gibi; ‘Arkanda bırakmak istiyorsan bir eser, en az bir fidan diksen yeter.’ Biz de en az bir fidan dikin diyoruz. Bu bağlamda ağaçlandırmayı yaşamımızın her aşamasında yapılması gereken bir faaliyet olarak görüyoruz.” dedi.


Vali Pehlivan, ağaçlandırma çalışmalarının artarak devam etmesinin ve mevcut orman potansiyelinin korunmasının hayati bir konu olduğunu vurgulayarak üniversite öğrencilerini bu konuya gösterdikleri duyarlılıktan ötürü kutladı ve hem öğrencilere hem de Orman İşletme ve KYK Müdürlüklerine teşekkür etti.


Orman İşletme İl Müdürü Zeynel Yalçındağ ise KYK ile OGM arasında imzalanan protokol ile 81 ilde KYK Ormanları’nı tesis ettiklerini ve bu kapsamda 2016 - 2017 yılların içerisinde Bayburt’ta 3 bin 380 fidan dikimi gerçekleştireceklerini söyledi. Yalçındağ, Vali Ali Hamza Pehlivan önderliğinde Bayburt’ta ağaçlandırma seferberliği başlatıldığına değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Valimizin bu konudaki duyarlı davranışı bizleri daha fazla motive ediyor. Bu yıl içerisinde Bayburt’ta 530 bin adet fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarımıza toplumumuzun her kesiminin destek vermesi bizler açısından çok önemli. Çünkü bizler şunu söylüyoruz; ağacı seven toprağı sever, toprağı seven de vatanını sever. Bu çalışmalarımızın tamamı vatanımız içindir.”


Konuşmaların ardından Vali Ali Hamza Pehlivan, etkinliğe katılan öğrencilerle birlikte hazırlanan fidanları dikti.


Etkinliğe, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Yurt-Kur İl Müdürü Şerif Bayram, Orman İşletme İl Müdürü Zeynel Yalçındağ, ilgili kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.