GENEL - 28 Ocak 2018 Pazar 09:36

Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdaresi Personeliyle bir araya geldi

A
A
A
Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdaresi Personeliyle bir araya geldi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tesislerinde kurum personeliyle kahvaltı ve iş güvenliği malzemesi dağıtım etkinliğine katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tesislerinde kurum personeliyle kahvaltı ve iş güvenliği malzemesi dağıtım etkinliğine katıldı.


Bayburt İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinliğe İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya, birim amirleri ve işçiler katıldı.


Etkinlik öncesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü personelinden verimli ve etkin çalışmaya yönelik tespit ve beklentilerini dile getiren Vali Pehlivan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


İl Özel İdaresi’nin ilimizin en uzak noktalarında vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına ara vermeksizin devam ettiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Yöneticisinden arazideki işçisine kadar hepimiz vatandaşlarımıza hizmet götürmek, onların daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak adına ulaşımından kanalizasyonuna, içme suyundan yol yapımına, kışın kar mücadelesine kadar birçok işi birlikte yürütüyoruz. Burada öncelikle arazide çalışan arkadaşlarımıza, malum doğa şartlarıyla mücadele ediyorsunuz, kademedeki arkadaşlarımıza ve diğer tüm saha personelimize çalışmalarında üstün başarı ve kolaylıklar diliyorum. Vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


Vali Pehlivan Bayburt’un yatırımlardan payına düşeni fazlasıyla aldığı kaydetti. Vali Pehlivan, “Bizlere düşen sağlanan bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirmek, hizmetleri vatandaşlarımızla en kısa sürede ve en kaliteli şekilde buluşturmaktır. Yaptığımız işi ne kadar ciddiye alır, araç, gereç ve ekipmanımızın hakkını vererek kullanırsak o kadar güzel işler ortaya çıkacaktır ve o iş bizim aynamız olacaktır. Yani kaliteli yaptığımız bir yol, kaliteli bir şekilde hayata geçirdiğimiz içme suyu projesi, kanalizasyon projesi veya bakım onarım işi karşılığında vatandaşlarımızdan dua alabiliyorsak ne mutlu bizlere.” şeklinde konuştu.


Sözlerinin devamında kamuoyunda Taşeron Yasası olarak bilinen taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili hayata geçirilen düzenlemelere değinen Vali Pehlivan şunları kaydetti: “Değerli arkadaşlarım hükümetimizin almış olduğu önemli bir karar vardı, bu Ocak ayı itibariyle kanunlaştı ve uygulamaya da geçiyor. Taşeron adı altında çalıştırdığımız 42 işçi arkadaşımız var. Bu düzenleme kapsamında onların kadroya geçirilmesi için başvurularını aldık. Öncelikle bu düzenlemenin ilgili kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu karar işçilerimizin yıllardır beklediği çok önemli bir hamleydi. Hükümetimiz bu konuda gerekli adımları atarak bu beklentiyi olumlu bir şekilde nihayete erdirdi. Sizler adına biz de şükranlarımızı sunuyoruz.”


“Bu düzenleme sizlere ekstra bir motivasyon sağlamalı. Bu güne kadar gösterdiğimiz performansınızı daha da artırarak devam ettirmelisiniz. Hani Peygamber Efendimiz buyuruyor ya; “İki günü bir birine eşit olan zarardadır” diye..Bir günü tamamladığımızda muhakkak kendimizi gözden geçirmeliyiz. ‘Bu gün neler yaptık, neler yapamadık.’ şeklinde. Ertesi gün işe yeni başlıyormuş gibi heyecanla gitmek gerekir. Aslında hayat da bunu gerektiriyor. Ümit var olmak, geleceğe umutla bakmak ve çalışmak.”


“Suriye’de yaşananları haberlerden izliyor, kahraman askerlerimizin vakur, kararlı inançlı duruşunu ve canla başla mücadelesini görüyoruz. Duygulanmamak elde değil. Fakat bir yandan da şükrediyoruz; iyi ki böyle gözünü kırpmadan cepheye koşa koşa göreve giden gençlerimiz evlatlarımız var. Hiç korku yok hiç endişe yok. Niye ? Çünkü inanmışlık var, adanmışlık var, Allah var. Şimdi onları gördükçe bizde buradaki nöbeti çok daha sağlam,çok daha verimli ve en etkin bir şekilde yerine getirmeliyiz. Sırası gelirse elbette hepimiz o cephelere koşmaya hazırız fakat normal zamanlarda da vazifemizi en iyi şekilde yapmak suretiyle vatana olan minnet borcumuzu ödeme gayreti içerisinde olacağız.”


Vali Pehlivan açıklamalarının ardından temin edilen iş güvenliği malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi ve saha personeliyle toplu fotoğraf çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.