- 28 Eylül 2018 Cuma 12:36

Vali Pehlivan, ilkokul, ortaokul ve Çimağıl Mağarası’nda incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Pehlivan, ilkokul, ortaokul ve Çimağıl Mağarası’nda incelemelerde bulundu

Vali Ali Hamza Pehlivan Adabaşı İlkokulu ile İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ali Hamza Pehlivan Adabaşı İlkokulu ile İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Vali Pehlivan okula gelişinde kendisini bayraklarla karşılayan birinci sınıf öğrencileri ile sohbet edip fotoğraf çekildi. Daha sonra kendisine eşlik eden heyetle okulda incelemelerde bulunan Vali Pehlivan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ile Okul Müdürü Ramazan Bozdemir’den bilgiler aldı.


Vali Pehlivan ziyareti sırasında sınıfları dolaşarak öğrencilere sohbet etti, tavsiyelerde bulundu. Okul öğretmenleriyle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından ziyaretini sonlandıran Vali Ali Hamza Pehlivan’a, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Adabaşı Köyü Muhtarı Sedat Çakır ile öğretmenler eşlik etti.


“Vali Ali Hamza Pehlivan’dan Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar’a ziyaret”


Vali Ali Hamza Pehlivan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Adli Yargı Kararnamesi ile Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar’ı ziyaret etti.


Vali Pehlivan, Akar’a yeni görevinin hayırlı olması temennilerini ileterek çalışmalarında kolaylıklar diledi.


Ziyarette Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki de yer aldı.


“Vali Pehlivan Çimağıl Mağarasını inceledi”


Vali Ali Hamza Pehlivan Çimağıl Mağarası’nda incelemelerde bulundu.


Merkez’e 35 kilometre uzaklıktaki Aşağı Çimağıl Köyü’nde bulunan ve içerisindeki sarkıt ve dikitlerin yer yer 10 metreye ulaştığı Çimağıl Mağarası’nda incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, Çimağıl Mağarası’nın 2023 Türkiye Turizm Eylem Planı kapsamında Türkiye Mağara Turizmi Parkuru’na alınması için çalışmalar yapıldığını ifade etti.


Eylem Planı kapsamında bölgenin jeolojik, jeoteknik ve uygulama projelerinin hazırlandığını açıklayan Vali Pehlivan, “Bayburt Çimağıl Mağarası’nda incelemeler yaptık. İlimizin önemli doğal turizm değerlerinden biri olan mağaramızın turizme kazandırılması yönündeki çalışmaları yakından takip ediyoruz. 2023 Türkiye Turizm Eylem Planı kapsamında turizm alternatiflerinin çeşitlendirilmesi amacı doğrultusunda Çimağıl Mağarası’nın Türkiye Mağara Turizmi Parkuru’nda yer alması amacı ile Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından mağara turizmi destinasyonu olarak bu bölgenin hali hazır, jeolojik, jeoteknik ve uygulama projeleri yapılıyor. Bu kapsamda ayrıca Çimağıl Mağarası’na gelen turistlerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için de yol, kafeterya ve yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği ticari alanlar ile idari tesis, otopark ve ekipman kiralama gibi sosyal donatı alanların yapımı projelendiriliyor” dedi.


Uzunluğu ve yüksekliği bakımından benzerlerinden ayrılan Çimağıl Mağarası içerisinde tavan yüksekliğinin 30 metreye ulaşabildiği 11 galeri barındırıyor. Mağaranın geziye kapalı bazı kısımlarında ise çapı 20 metreyi bulan göller de tespit edilmiş durumda.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.
Iğdır Sağlık Bakan Yardımcısı Kırbıyık, Iğdır Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemede bulundu Sağlık Bakan Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, 600 yataklı Iğdır Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, "2026 yılının ortalarında veya sonlarında inşallah bu hastanın burada hizmete açıldığını göreceğiz" dedi. Sağlık Bakan Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, Iğdır Devlet Hastanesi yanında 600 yataklı Iğdır Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptı. Şehir hastanesinin ihalesinin 2 aya yapımının ise 2 yılda biteceğini belirten Kırbıyık, "Biz şu anda proje aşamasındayız. Hızlı bir şekilde projemizi yürütüyoruz. Gördüğünüz gibi sahada zemin etüt çalışmalarımız devam ediyor. Tahmin ediyorum burada da ilgili teknik arkadaşlarımız da var en geç iki ay içerisinde firmadan biz projeyi teslim alacağız. Bu bir hizmet alma projesi ile ilgilidir. Hemen akabinde de Sağlık Bakanlığı olarak ihale sürecini başlatmış olacağız. Burada yer teslimine müteakiben hedeflediğimiz süre maksimum iki yıl içerisinde yani benim öngörüme göre 2026 yılının ortalarında veya sonlarında inşallah bu hastanın burada hizmete açıldığını göreceğiz. Etüt projede gözüken yatak 400 + 200 yatak bunun nedeni şudur. Bizim eskiden 20 yıl 30 yıl önce yatak kapasitesi dediğimiz iş koğuş tipi bir hastaneydi. Hastaneye girdiğinizde sekiz kişi, on kişi, yirmi kişi bir koğuşta hasta yatak odaları olurdu. Öyle artık bir şey söz konusu değil. Mevcut hastanede de 285 oda tek kişi oda olarak planlanmıştır. Bu istendiği takdirde de pandemi döneminde de afet döneminde de ya da hasta yoğunluğu dönemlerde çift yatağa çıkartılacaktır. Bakın üç demiyorum 4 veya 5 demiyorum. Maksimum iki yataklı olacak şekilde olacak şekilde toplam normalde 600 yataklı ama biz bunu yedi yüze kadar kapasiteye ulaştıracağız. Yani bizim hazırlığımız 700 yatak kapasiteli bir hastanedir. Tabii ki son dönem tecrübelerimiz şunu ortaya koydu. Bu bina depreme oldukça dayanıklı olacak. Bu bina zemininde 434 adet deprem izolatörü mevcut olacaktır. Yani 9 şiddetinde bir depremde dahil bu hastane ayakta kalacak ve hizmette kesilme olmayacaktır” dedi.
Muğla Muğla EAH’ta ilk defa düzenlendi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı sona erdi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli konusunda uzman kişiler tarafından 3 hafta teorik, 3 hafta pratik olmak üzere toplamda 6 hafta süren 1.Dönem Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı 12 hemşirenin katılımıyla bugün sona erdi. Kurs sonrası yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere katılım belgesi verildi. 19 Şubat-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen programın amacı; koruyucu, geliştirici rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile iyi iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşireleri yetiştirmek için Klinik uzmanları, sağlık bakım hizmetleri müdürlüğü ile klinik sorumlu hemşireleri tarafından kursiyerlere eğitim verildi. Programda konuşan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Turhan ilk kez düzenlenen yoğun bakım hemşireliği sertifikasyon eğitimi sürecinin başından sonuna kadar emek veren Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Palahcıoğlu, Müdür Yardımcıları Gülay Karaduman, Mihrican Çelebi, program sorumlusu Sultan Arlı Olpak ve eğitimlere katkıda bulunanlara teşekkür etti. Togan, “Eğitimlerdeki kazanımlarınızın sahada sizlere rehberlik etmesini dileriz. İhtiyacınız olduğu her zaman destek için biz buradayız, çalışma hayatınızda hepinize başarılar dilerim” dedi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine verilen yetki kapsamında ilk kez düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim programı İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim’in kursiyerlere katılım belgesi vermesiyle sona erdi.
Siirt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Bize oy versin, vermezsin herkese bugüne kadar hizmet ettik" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt’in Kurtalan ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Yılmaz, "Bize oy versin, vermezsin. Herkese bugüne kadar hizmet ettik" dedi. Beykent Caddesi’nde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti adayı Nevzat Karatay’a destek isteyerek, 1 Nisan’da Ramazan bayramından önce Milli İrade Bayramını kutlamayı istediklerini belirtti. Yılmaz, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek sözlerine başladı. Herkesi saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamladığını belirten Yılmaz, "Kurtalan’da bugün sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ramazan-ı Şerif’teyiz. Öncelikle hepinizin Ramazan’ı tebrik ediyorum. Cenabı Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. Bu ayı huzur içinde geçirmeyi, sağlıkla sıhhat ile bayrama kavuşmayı nasip eylesin inşallah. Bayramdan önce 31 Mart’ta 1 Nisan’da bayramdan önce milli irade bayramını nasip eylesin inşallah. Değerli kardeşlerim bu vesileyle liderimiz, cumhurbaşkanımız, Siirt’in eniştesi, cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini iletiyorum. Huzur içinde bir seçim yapıyoruz. İnşallah bir demokrasi şöleni şeklinde geçecek. Tüm ülkede ve bölgemizde. Huzur ve güven her şeyin temelidir. Huzurun olmadığı yerde ne demokrasi oluyor ne de kalkınma oluyor. Ama huzur varsa güven varsa insanlar rahat bir şekilde yaşıyorsa orada temel hak ve hürriyetler de gelişiyor. Demokrasi de gelişiyor. Kalkınmada, ekonomide gelişiyor. Gençlerimiz iş buluyor, aş buluyor. Bugün Kurtalan’da huzur görüyorum" dedi. "Kimsenin bizim irademizi çalmasına izin vermeyelim" diyen Yılmaz, "Sandıklarda sandıklarımıza çok güçlü bir şekilde sahip çıkalım inşallah. Herkesin tercihine saygılıyız. Kim demokratik hakkını nasıl kullanıyorsa başımızın üstünde. Bir itirazımız yok. Ve herkese de hizmet etmeye hazırız. Bize oy versin, vermezsin. Herkese bugüne kadar hizmet ettik. Bundan sonra da edeceğiz inşallah. Ama kendi oyumuza da sahip çıkalım. Sandıklar kapanana kadar tutanaklar tutulup teslim edinene kadar sandıklarımıza sahip çıkalım. Dualarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun diyorum. Sağ olun var olun" şeklinde konuştu